ye-logo.v1.2

Життя у Хмельницькому стало солодшим

3579

Адже наше місто збагатилося ще на одну кондитерську, яка нещодавно відчинила свої двері для відвідувачів на розі вулиць Проскурівська та Володимирська, поруч із обласним художнім музеєм.

 “Сходивши у розвідку” в цей заклад, кореспонденти “Проскурівського телеграфу” дійшли висновку, що кондитерська “Бісквіт”- це затишний куточок у галасливому місті, справжній рай для любителів вишуканої кондитерської продукції.

Інтер'єр
“Бісквіт” витриманий у шоколадно-ванільних тонах. М'які стільчики та дивани, маленькі круглі столики на двох, живі квіти у горщиках, приємна спокійна музика, начищена до глянсового блиску плитка на підлозі, запах ароматної випічки, ванілі, прянощів і свіжозмеленої кави - все це створює неповторну атмосферу домашнього тепла й затишку. Оригінальні сучасні світильники, які представляють собою голі лампи під білими абажурами з тканини, звисають на шнурах зі стелі. Зустрічає відвідувачів величезний демонстраційний прилавок з різними тортиками та тістечками. Потім в очі кидаються великі панорамні вікна, які підсилюють ефект величезного простору. В цілому, інтер'єр кондитерської вийшов легким, романтичним і воістину французьким. Коли ж ми присіли за свій столик, одразу помітили деякі мінуси. Незважаючи на те, що заклад ще зовсім молодий, “зальопане” скло на вікнах трохи відволікає від спостерігання вуличного краєвиду. Ще ми побачили, що не всі світильники мали лампочки, а наявність залізних карнизів без шторів наштовхує на думку про якусь незавершеність.

Меню
Що стосується солодощів - це однозначно те, чим має пишатися “Бісквіт”. До речі, меню, як такого, в цьому закладі немає, а весь асортимент та ціни можна спостерігати на вітрині. Виставлені напоказ симпатичні торти, печиво й тістечка не залишать вас байдужими, обов'язково зачіплять всілякі смакові й візуальні рецептори, навіть якщо ви сидите на суворій дієті: аж занадто апетитно все виглядає! Взагалі асортимент маленький, але змістовний. Тут ви знайдете як класичний “Наполеон”, так і вишукані фруктово-желейні торти. Цінова політика закладу відповідна: вартість страв не зашкалює, як у деяких інших модних кафе міста, коливаючись від 10 до 15 гривень за 100 г тістечок. Якщо ваш апетит - більше за середній, то однією стравою вам, швидше за все, не обійтися. Принаймні так сталося з нами. Ми замовили тортики “П'яна вишня” (13,92 грн.), “Тірамісу” (27,90 грн.), “Трюфельний” (13,30 грн.) та “Ромовий” (11,80 грн.). Запили все це банановим коктейлем (17 грн.) та фруктовим чаєм зі смородини (15 грн. за чайничок). Загалом ця солодка трапеза на двох обійшлася у 99 гривень 12 копійок без урахування чайових. Смакові якості творінь кондитерів у “Бісквіті” заслуговують на усілякі похвали: будь-то ніжний італійський крем «Тірамісу», ромовий мус або бісквіт з коньячними вишнями, - у кожного з них своя принада. Всі тортики були легкими й ніжними та просто танули у роті! Єдине, чого ви не знайдете в цій кондитерській — це спиртних напоїв. А так різноманітні види чаїв, капучіно, кава, соки-фреші та молочні коктейлі до вашої уваги.

Обслуговування
Не зважаючи на те, що у закладі ми були єдиними відвідувачами, офіціанти нам не набридали й до рота не заглядали. Всі наші забаганки виконували без заперечень та з усмішками. А ми, до речі, примудрилися декілька разів змінити замовлення, поки зорієнтувалися із тим, чого нам насправді хочеться. Склад тортиків наша офіціантка знала як табличку множення й усі її рекомендації були доречними. Загалом, обслуговуючий персонал зарекомендував себе не погано, якщо заплющити очі на декілька “проколів”. “Підкачала” подача десертів. Так, до прикладу, коктейлю в склянку налили стільки, що “молочні ріки” перелилися через край і її неможливо було взяти до рук. А десертні виделки на тарілки в “Бісквіті” кладуть просто зверху на тістечко і їхні ручки доводиться протирати серветками, щоб не забруднити пальці.

P.S.
“Бісквіт” сподобався інтер'єром, ввічливим персоналом, якісними та смачними солодощами. Для сімейного кафе йому явно не вистачає більш розширеного меню. Для гордої назви кав'ярні потрібні майстри приготування кави (нами була помічена лише проста кавова машина). Тому це звичайна кондитерська з хорошими перспективами.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую