ye-logo.v1.2

Чеський сенатор підтримав усіх українців

Євромайдан 2028

Звернення надійшло у Дунаєвецьку міську раду й від керівництва міста-побратима Дунаєвець Брандіс над Лабем – Стара Болеслав

"Вітаю дунаївчан, які стоять на Майдані за демократію, з першою перемогою!!! Тримайтеся! Ми підтримуємо Вас. Держіться разом, і Вас не здолати! Нас вразила поведінка Беркута на майдані, які жорстоко побили людей. Нас вражає і те, що за весь період мітингу на Майдані президент України не виходить до народу. Найбільша цінність – це здоров’я, родина…. і воля. Коли людина втрачає здоров’я, то це можна підправити. Якщо волю, то це дуже важко виправити", – йдеться у зверненні керівництва міста-побратима Дунаєвець Брандіс над Лабем – Стара Болеслав.
За дорученням чесько-українського руху «Слов’яни разом» та «Діти без кордонів» дунаївчанам написали Михайло Сігеті, Зденек Когутич та інших 23 українців та 18 чехів: жителів побратимого міста Брандіс над Лабем – Стара Болеслав.
Підтримав українців у революційний період також сенатор Мірослав Крейчі, голова Комітету з питань ЄС Сенату Парламенту Чеської Республіки.
«Студенти, жителі Києва та інших українських міст, Я звертаюся до Вас у день річниці прийняття Загальної декларації прав і свобод людини, у якій, крім іншого, сказано: «Усі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах. Вони обдаровані розумом та совістю і повинні діяти у дусі братерства… Я хотів би підтримати усіх, хто не боїться висловлювати свій погляд на майбутнє країни всупереч погоді та намаганням обмежити право кожної людини на свободу зібрань та висловлень. Європейський Союз є не лише найбільшим світовим ринком, але, передусім, також територією, де панують закони, люди мають можливість вільно приймати рішення, ніхто не є безкарним, і не лише в окремих країнах, але і в усьому Європейському Союзі люди діють в дусі братерства. Україна є частиною Європи, і ніхто не має права позбавляти Вас права інтегруватися до Європейського Союзу. Ваш «Майдан» - це острів свободи, рівності та братерства в Україні. Це острів, що пережив тяжкі випробування, але я вірю, що рано чи пізно цінності Загальної декларації прав та свобод людини переможуть в усій Україні. Слава Вам, справжнім героям України і всієї Європи!» - написав до українців сенатор Мірослав Крейча.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую