ye-logo.v1.2

Лесков: «Майдан» для тих, хто проти свавілля і корупції

Євромайдан 2919
Фото: з архіву редакції

Записатися до Всеукраїнської громадської організації «Майдан» поки що не можна.

У Хмельницькому співзасновниками ВГО «Майдан» виступили три політичні сили: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» ат «Удар». 29 грудня, під час чергового Народного віче свободівець Ігор Сабій запросив усіх вступати до лав ГО, і запевнив, що привіз зі столиці анкети та членські посвідчення громадської організації «Майдан».
В.о. голови обласної організації ВО «Батьківщина» Валерій Лесков пояснив, що в неділю відбувся лише політичний старт Хмельницького осередку «Майдан», а юридичне оформлення цієї організації ще триває. 
- Валерію Олександровичу, які умови набуття членства у ВГО «Мадан»?
- Головна умова – це люди, які підтримують висловлену недовіру уряду, негативну оцінку винуватців у побитті людей... Якщо буде 10 мільйонів учасників у цій громадській організації – це буде серйозний сигнал для влади та міжнародної спільноти про те, що третина України виступила проти влади. Ще раз наголошую, це не політизовна сила, а така, яка може об’єднати людей, що сповідують національні, євроінтеграційні ідеї, людей, які підтримують справедливість та проти корупції.
- Хто очолюватиме цю організацію на Хмельниччині?
- Немає однієї особи. Є співголови, які будуть виконувати рутинну організаційну роботу. Керуватиме в області рада, без жодних голів, а рішення прийматимуться на загальних зборах.
 - Станом на 30 грудня, на якій стадії створення Хмельницький «Майдан»?
- Поки що, в Києві йде юридичне оформлення організації. Потім буде прийнято статут та інші установчі документи і вже тоді вони «прийдуть» на місця, в регіони. Тоді вже будуть визначені форми заяви, посвідчення.
- Тобто, сьогодні записатися до «Майдану» ще не можна?
- Поки що ми дали людям своєрідний імпульс, посил, щоб вони визначалися і були готові вступати до організації. Як тільки всі формальні процедури буде виконано, ми відразу повідомимо на Майдані та через ЗМІ про те, як, де і за якою процедурою можна вступити до всеукраїнської громадської організації «Майдан».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую