ye-logo.v1.2

Хмельничанина змушують свідчити проти Луценка?

Євромайдан 2556
Фото: radiosvoboda.org

Обласні бютівці заявляють, що їхнього активіста протягом семи годин допитували люди, які назвалися правоохоронцями.

«13 січня двоє осіб у цивільному, які назвалися працівниками міліції, без жодних санкцій затримали й утримували у Хмельницькому міському відділку міліції протягом понад семи годин члена партії ВО «Батьківщина», активіста Євромайдану Володимира Гамана. Працівники міліції вимагали від нього письмових свідчень стосовно того, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко «перебував у стані алкогольного сп’яніння» під час силового розгону мирних демонстрантів спецпідрозділом «Беркут» біля стін Святошинського районного суду Київської області», – йдеться у заяві прес-служби Хмельницької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» .
У повідомленні також йдеться про те, що Володимир Гаман дійсно був безпосереднім свідком подій, що розвивалися під стінами суду у столиці. Але свідчення, заздалегідь підготовлені працівниками міліції, бютівець підписувати відмовився, оскільки вони не відповідають дійсності.

«На наш погляд, такі дії є ніщо інше, як спроба сфальсифікувати справу проти активістів Євромайдану, дискредитувати мирне волевиявлення громадян та вкотре прислужитися злочинному режиму олігархічного клану. Діями стосовно В. Гамана влада вкотре демонструє свою зневагу до Конституції та законів України, прав і свобод її громадян. Вимагаємо від керівництва ХМВ УМВС України публічних пояснень стосовно ситуації та негайного притягнення до відповідальності співробітників міліції, які у протиправний спосіб затримали громадянина України», – цитує головного бютівця області Валерія Лескова прес-служба партії.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую