ye-logo.v1.2

Хмельничани «напорушували» законів на кілька років

Євромайдан 3012
Фото: автора та Дмитра Скрипника

В каструлях, касках, мисках на голові та масках і пов’язках на обличчі.

Так хмельничани прийшли на чергове Народне віче, щоб висловити свій протест проти закону «Колесніченка-Олійника», прийнятого народними дупетатами 16 січня.

Нагадаємо, більшість із прийнятих того дня Законів чи поправок до них підвищують рівень можливого покарання для учасників масових акцій протесту і фактично дозволяють владі притягнути до відповідальності, в тому числі кримінальної, не тільки мітингувальників з Майдану або Автомайдану, а й журналістів, активістів громадських мереж і блогерів. 

Найбільше протестів та обурення викликав закон № 3879 «Про внесення змін до Закону України « Про судоустрій і статус суддів »та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян», авторами якого є нардепи-регіонали Володимир Олійник та Вадим Колесніченко.
Основні зміни у цьому законі стосуються підвищення відповідальності громадян України за участь у масових акціях протесту, включаючи автомобільні акції, посилення контролю за діяльністю громадських організацій в Україні та збільшення рівня відповідальності за критичні висловлювання в ЗМІ та інтернеті.
"Поки ще можна, і закон не опублікували, то ми в такий спосіб, трохи комічний, намагаємося показати, що коли в країні безлад і анархія, приймати закони про каски-маски-комуфляжі, як мінімум безглуздо", - так коротко можна охорактеризувати пояснення хмельничан. 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую