ye-logo.v1.2

Частина активістів Хмельницького Майдану об’єдналися у Громадський Конвент

Євромайдан 2046
"До наступного Віча у Хмельинцькому ми підготуємо інформацію про активістів Майдану, які пропали безвісти", - сказала Ірина Койда.
"До наступного Віча у Хмельинцькому ми підготуємо інформацію про активістів Майдану, які пропали безвісти", - сказала Ірина Койда.. Фото: Дмитра Скрипника

Мета об’єднання — координація дій та взаємодія між протестувальниками.

“Громадський Конвент не оформлений юридично у громадську організацію, це платформа для об’єднання та самоорганізації хмельничан. Хочемо, щоб до нас приєднувалося все більше людей, які бажають змін”, - розповіла представник Громадського Конвенту Ірина Койда.
Одним із перших рішень Громадського Конвенту стало утворення мережі колективного захисту “Свої”, яка покликана забезпечити безпеку учасників Євромайдану.
“Свої” діють на трьох рівнях: миттєвий захист активістів, системна підтримка та всеукраїнська солідарність. Одна з функцій — юридична допомога, зокрема, надання адвокатів у разі затримання, як це сталося під час затримання шести активістів Хмельницького Майдану.
Також Конвент розробив перелік вимог, за які вони виступають. Це, зокрема, переформатування більшості у Верховній Раді та обрання нового спікера; відновлення Конституції 2004 року; скасування законів 16 січня; амністування та звільнення з-під варти затриманих і засуджених майданівців; звільнення від відповідальності тих, хто захоплював державні споруди; відставка Президента і позачергові вибори; створення новго “перехідного” уряду тощо.
Долучитися та Громадського Конвенту та мережі “Свої” можна, відвідавши координаційне засідання, що відбувається щопонеділка та щочетверга у приміщенні Хмельницької міської ради (зала засідань) о 18.30, та за телефоном гарячої лінії (097)191-22-76.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую