ye-logo.v1.2

Ректор прикордонної академії: якщо курсантів відправлять у Київ – напишу рапорт

Євромайдан 4694

Хмельницькі майданівці завітали у гості до Національної академії державної прикордонної служби України.

 За інформацією, яку отримали хмельницькі майданівці, сьогодні курсантів прикордонної академії повинні були відправити у Київ для придушення протестів.

«Зателефонувала дружина одного із курсантів та повідомила про те, що сьогодні третій та четвертий курс збирають на виїзд. Коли ми попросили зателефонувати своїм знайомим у прикордонній академії, то викладачі та офіцери повідомили, що такого нема. Проте ті, у кого тут навчаються діти, розповіли, що все ж таки оголосили збори. До того ж викладачі підтвердили, що курсантів перевели на казармине положення, тобто їм заборонено виїжджати з міста», - розповідає депутат Хмельницької міської ради Володимир Гончарук.

Колона із близько сотні мітингувальників одразу рушила до Національної академії державної прикордонної служби України. До людей вийшов ректор навчального закладу, який не лише поспілкувався із гостями, але й для представників майданівців провів екскурсію по казармах.

«Національна академія займається підготовкою висококваліфікованих кадрів прикордонників. На сьогоднішній день усі займаються навчальним процесом. Якщо завтра хтось кудись поїде, то я напишу рапорт про відставку. Наших курсантів не можуть залучати для охорони громадського порядку», - запевнив ректор Валерій Райко.

Мітингувальники застали курсантів у казармах. Ніхто нікуди їхати не збирався.

«Є закон «Про державну прикордонну службу України», відповідно до нього ми займаємося охороною державного кордону України та його економічного суверенітету – це основна наша задача. Більше до виконання ніяких завдань нас не притягують. Такого не було і не буде», - сказав Валерій Райко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую