ye-logo.v1.2

Поранені під СБУ потребують ліків та крові

Євромайдан 3551
Фото: wikimapia.org

Хмельничан закликають здавати кров.

У Хмельницькій міській лікарні, куди вчора, 19 лютого, доправили шістьох поранених, закликають хмельничан приходити та здавати кров для потерпілих під стінами обласного управління СБУ.

«Вчора ми змогли своїми силами забезпечити поранених донорською кров'ю, проте постраждалі втратили багато крові. Вони у важкому стані і важко спрогнозувати хід їхнього одужання, тому постійно потрібно поновлювати запаси», - розповідає завідувач відділенням переливання крові Тетяна Потіпака.

«Вдень було доставлено чотирьох постраждалих: трьох чоловіків та одну жінку. Жінка у вкрай важкому стані — у неї поранення голови із пошкодженням тканин головного мозку. Прооперовані і чоловіки. Стан одного задовільний — він сьогодні, 20 лютого, вранці покинув межі хірургічного відділення, решта — важкі. Пізно ввечері було доставлено ще двох поранених: 21-річний юнак з пораненням у голову був присмерті і його не вдалося врятувати та 16-річний юнак з кульовим проникаючим пораненням підколінної ямки з пошкодженням правої стегнової кістки та магістральних судинних структур. Вони прооперовані і зараз знаходяться у відділенні реанімації», - розповів заступник головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайло Соболь.

Хворі, окрім крові, також потребують і ліків. Кожен бажаючий може допомогти, варто лише звернутися у лікарню.

«Хай люди приходять до заступника головного лікаря Михайла Соболя або до начмеда Тетяни Тупчак. Ми надаватимемо список потрібних ліків, які потрібно придбати. Зараз четверо у реанімації: одна навряд чогось потребуватиме, а трьом потрібне буде тривале дороговартісне лікування», - каже Михайло Соболь.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую