ye-logo.v1.2

Заберіть з риторики слово «нацменшини»! (ВІДЕО)

Євромайдан 2574

Про це сьогодні заявив голова обласної спілки вірменської національної культури «Арарат» Сурен Авакян на зустрічі голови облради Івана Гончара із представниками національних меншин.

На зустрічі, яка відбулася у неділю, 2 березня, були присутні представники російських, польських, вірменських, єврейських та угорських організацій.
«Дуже важливо, щоб зараз з нашої території говорили б етнічні росіяни, які мають громадянську позицію, для того, щоб допомогти українцям на сході стати громадянами України. Адже коли шукають винних, потрібно вміти бачити тих, хто постраждав. Я вважаю, що вони і є зараз ті, хто постраждав», – заявила організації «Руський центр» Алла Собчук.
Зняти з риторики слово «нацменшини» закликав голова обласної спілки вірменської національної культури «Арарат» Сурен Авакян. Він зазначив, що сценарій російської агресії протягом останніх десяти років, базувався на двох тезах: автономія та нацменшини.
«Вони завжди себе виправдовували тим, що вони або захищають чиюсь автономію, або ж тим, що хтось сильно ущемляє права нацменшин. Я хочу, щоб ми заявили: не існує нацменшин в Україні! Є єдиний народ – українці! Говорю не лише від власного імені, але від імені близько шестисот тисяч вірмен, які проживають на території України. Більшість вірмен виховують свої сім’ї в дусі патріотизму та захисту своєї Батьківщини. А Батьківщина у нас одна – Україна», – заявив Сурен Авакян.

У зверненні голови обласної ради Івана Гончара, яке зачитали на хмельницькому Майдані, йдеться також про те, що "етнічні росіяни, як і представники інших національностей, стояли поряд з українцями на барикадах у столиці, завжди підтримували наше прагнення до свободи та збереження територіальної цілісності України". 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую