ye-logo.v1.2

Путінська інтервенція у Крим розділила російських діячів культури на два табори

Євромайдан 3426
Російські діячі культури по-різному оцінюють події в Україні.
Російські діячі культури по-різному оцінюють події в Україні.. Фото: bbc.co.uk

Одні підтримують Путіна, інші - ні.

Понад 100 відомих російських діячів культури і мистецтва підписали лист на підтримку позиції президента Росії щодо ситуації в Україні і Криму.

Відкритий лист опублікований на сайті російського міністерства культури.

"У дні, коли вирішується доля Криму і наших співвітчизників, діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем. Наша спільна історія і спільні корені, наша культура і її духовні витоки, наші фундаментальні цінності і мова об'єднали нас назавжди. Ми хочемо, щоб спільність наших народів і наших культур мала міцне майбутнє. Ось чому ми твердо заявляємо про підтримку позиції президента Російської Федерації щодо Україні і Криму", - йдеться у зверненні.

Серед тих, хто підписав лист: актори Сергій Безруков, Михайло Боярський, Олексій Баталов, Олег Табаков, Василь Лановий, Микола Бурляєв, Юрій Соломін, музиканти Микола Расторгуєв, Володимир Співаков, Юрій Башмет, Валерій Гергієв, актриси Людмила Чурсіна, Ірина Мірошниченко, Валентина Тализіна, режисери Володимир Бортко, Станіслав Говорухін, Карен Шахназаров, Павло Лунгін, Федір Бондарчук, Володимир Хотиненко, співачки Людмила Сенчина і Надія Бабкіна, балетний танцівник Микола Цискарідзе, а також керівники деяких навчальних закладів культури і мистецтва Росії.

Як наголошено на сайті міністерства культури Росії, перелік залишається відкритим, тому кількість діячів культури, які підписалися під зверненням, може зрости.
 

"Чекаємо розуміння"

Раніше понад 100 представників Спілки кінематографістів Росії (альтернативної тій, яку очолює Микита Михалков) у відповідь на заклик діячів культури України заявили, що підтримують своїх українських колег і виступають проти російської військової інтервенції в Україну.

Окрім того, кінематографісти засудили "безпрецедентну антиукраїнську кампанію, розв'язану російськими державними каналами".

"Не сумнівайтеся у нас. Ми на стороні правди, і ми з вами!" - заявили російські кінематографісти, серед яких Ельдар Рязанов, Лія Ахеджакова, Олексій Смирнов, Юрій Богомолов, Олексій Попогребський, Олена Коренєва, Андрій Прошкін, Гаррі Бардін, Андрій Звягінцев, Андрій Плахов, Данило Дондурей.

До цього в інтернеті з'явилося відеозвернення українських діячів культури до російських колег, у якому вони сказали, що не хочуть, аби їх хтось посварив.

"Ми в Україні відстоюємо нашу свободу, нашу людську гідність... Ми чекаємо від вас розуміння і підтримки", - звернулися українські артисти до російських.

При цьому вони зазначили, що є лише одна річ, яка роз'єднує колег двох країн - це брехня.

"Якщо політики не можуть домовитися про мир, тоді говоритимемо ми!", - наголосили українські актори.

Завершуючи звернення до російських діячів, народна артистка СРСР Ада Роговцева нагадала: "Наша батьківщина - сцена, але дім наш - Україна!".

BBC

Коментарі:

alex 12.03.2014 21:32

добавились новые персоны нон грата в Украине :Сергій Безруков, Михайло Боярський, Олексій Баталов, Олег Табаков, Василь Лановий, Микола Бурляєв, Юрій Соломін, музиканти Микола Расторгуєв, Володимир Співаков, Юрій Башмет, Валерій Гергієв, актриси Людмила Чурсіна, Ірина Мірошниченко, Валентина Тализіна, режисери Володимир Бортко, Станіслав Говорухін, Карен Шахназаров, Павло Лунгін, Федір Бондарчук, Володимир Хотиненко, співачки Людмила Сенчина і Надія Бабкіна, балетний танцівник Микола Цискарідзе, а також керівники деяких навчальних закладів культури і мистецтва Росії.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую