ye-logo.v1.2

Тимошенко на Майдані пообіцяла закон, який допоможе перемогти корупцію

Євромайдан 2801

І пояснила, чому не зніме свою кандидатуру на користь Петра Порошенка

 Хмельницький зустрів Юлію Володимирівну похмуро, а ближче до шостої вечора, коли лідер БЮТу мала виступати на головній площі міста, і взагалі припустився дрібний набридливий дощ. Не зважаючи на це, люди, яких на Майдані зібралося чимало, терпляче стояли під парасолями, і чекали, час від часу підтанцьовуючи під «Океан Ельзи» та «Ляпіса». Крім простих хмельничан, які прийшли послухати-підтримати «свого» кандидата, також були помічені і хмельничани «непрості» – колишній голова облради Іван Гладуняк, наприклад, міський мер Сергій Мельник та голова обласної організації «Батьківщина» Валерій Лесков.

«Сьогодні всі сподіваються на те, що після революції життя буде мінятися, – сказала Юлія Володимирівна. – І ми сподіваємося, що так і буде. Але в той же час вже сьогодні дехто відчуває, що зміни, які так очікувані, вони не ідуть. У багатьох людей в серці є тривога, що все залишиться, як завжди, що наші жертви будуть марними… Якщо ми будемо розуміти те, що робиться в політиці, в Україні, ми ніколи не допустимо цього... Не знімайте свою руку з пульсу життя країни. Не залишайте безконтрольними тих, кому ви довірили продовжити вашу справу».

Також одним з головних завдань Тимошенко назвала боротьбу з корупцією, оскільки, за останніми опитуваннями, 87 відсотків українців вважають саме цю проблему найпріоритетнішою. «Багато років, – сказала вона, – у нас пріоритетом номер один було зростання пенсій, заробітних плат, робочі місця. Зараз всі соціологічні опитування свідчать про те, що боротьба з корупцією – це номер один…. Тому ми з громадянським суспільством домовилися, – продовжила Тимошенко, – що ми приймемо всього три закони, але вони змінять докорінно ситуацію».
За словами Юлії Володимирівни, один із законів дає право кожному громадянину, спілкуючись з чиновником, фіксувати всю розмову на відео або аудіо-носії, щоб знав, що «коли він вимагає хабар, коли він порушує закон… він буде зафіксований». Посилаючись на досвід Польщі, екс-прем’єр сказала, що завдяки такому закону можна за декілька місяців змінити країну. Достатньо зафіксувати декілька справ і передати до суду, і чиновники будуть боятися сказати зайве слово.
Також у своєму виступі Юлія Тимошенко розповіла про те, що «сьогодні вже вдруге люди Порошенка попросили… знятися з виборів і підтримати Петра Олексійовича». І пояснила, що є три причини, з яких вона вирішила боротися за крісло Президента. Перша причина в тому, що «я точно знаю, що ніхто з політиків, які балотуються, не пройшов те пекло, яке прийшла я, і ніхто не розуміє душу людини, яка живе в безправ’ї». Друга причина – в тому, що екс-прем’єра було двічі кинуто за грати за те, що вона не міняла своїх позицій і «ефективно та результативно протистояла олігархії». І третя причина – те, що «зараз на кордонах з Україною стоять війська сусіднього агресора… Я йду тому, що маю сили і чіткий план, як створити нову військову доктрину України, як залучити найкращий військовий інтелект для того, щоб побудувати боєздатну армію… Президент одночасно є Верховним головнокомандуючим України і він має такі повноваження»».
І додала, що ми зможемо не тільки створити боєздатну армію, не тільки захистити кордони, а й зможемо, через певний час, «прибрати окупацію з Криму».


Після виступу Тимошенко зачитувала записки, передані з Майдану. В першій значилося наступне: «Юлія Володимирівна, допоможіть та розберіться з призначеннями чиновників у Хмельницькій області. Ці призначення неякісні, і вони не відповідають вимогам і моральному рівню Майдану». Коментуючи цю записку, леді Ю говорила про коаліцію між «Батьківщиною», «УДАРом» та «Свободою», про квотний принцип та про кулуарні домовленості щодо призначень, які на думку, Тимошенко «не відповідають вашим очікуванням». Юлія Володимирівна, за її словами, повністю відсторонилася від призначень, тому що всі вони «на два місяці, до президентських виборів». Але пообіцяла не лишитися осторонь і не допустити, щоб люди, які «багато років демонстрували корупцію, аморальність, жорстокість, репресії, в тому числі, політичні, при владі», залишилися на посадах.
В наступній записці йшлося про губернатора і його оточення і про «Допоможіть позбутися». «Я знаю про це, – сказала Тимошенко. – І я отримала безліч листів від людей, які мене зустрічали біля телекомпанії, біля академії, в якій я була сьогодні зранку. Я буду наполягати, щоб змінили керівника області». У відповідь під сценою голосиста група, яка протягом всього виступу лідера БЮТу (а серед присутніх було чимало представників районних організацій) скандувала «Юля! Юля!» та «Молодець!» вибухнула криками «Лесков! Лесков!»
Відповідаючи на ще одну з записок, де було озвучене прохання пообіцяти, що першим Указом, який підпише Тимошенко, якщо переможе на виборах, буде указ про «мінімальну пенсію в три тисячі, і нормальну пенсію у вісім тисяч», Юлія Володимирівна пояснила: «З задоволенням зараз сказала б вам, що так, це буде перший мій указ, але я зобов’язана казати правду… У нас сьогодні країна практично на межі повного економічного колапсу… Ми зараз, як народ, просто мусимо підтримати свою країну і свою землю, і дати хоча б декілька років здійнятися їй на ноги. Вона сьогодні стоїть на колінах. Дайте їй можливість піднятися, стати міцнішою…Я вірю, що 2-3 роки – і ми з вами відчуємо, що економічна міць вже стала нашою реальністю…»

Коментарі:

Петрова Аліка 10.04.2014 19:43

Цілком зрозумілий та доступний виступ мудрого політика, який не піариться темами Криму а реально розповідає ситуацію. Я цілком і повністю вірю в те, що коли б ми відповіли агресією на Путінську ескалацію, то наразі були вже не Україною а хвостиком пришитим до великої та могучої... адже Крим був лише початком. Та ми не такі прогнозовані як думав Володька...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую