ye-logo.v1.2

Під Волновахою на Донеччині загинув солдат з Хмельниччини (ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Євромайдан 5962

Ще одного зі Славути поранили.

У четвер, 22 травня, вранці терористи розстріляли похідний табір військовослужбовців 51-ї механізованої бригади та блок-пост під Волновахою, що у Донецькій області. Загалом сепаратисти вбили 16 українських військових та ще 32 поранили.

“Поблизу міста Волноваха Донецької області терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів і мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України. Під час обстрілу один із зарядів потрапив у бойову машину, яка знаходилася на блокпосту, що викликало вибух боєкомплекту. Є загиблі і поранені”, - повідомляє Міністерство оборони України.

Серед українських солдатів, які загинули, був і командир взводу Володимир Овчарук з Дунаївців. 35-річного молодшого сержанта мобілізували до війська з Хмельниччини. Поранення отримав начальник штабу - перший заступник командира бригади підполковник Микола Андрощук зі Славути.

Видання “Острів” з посиланням на свідчення очевидців пише, що бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки вночі 22 травня вчинили напад на загін українських військових, який базувався в районі регіонального ландшафтного парку “Форест парк” у Донецькій області.

“Між Великоанадолем (Ольгінка) і Володимирівкою близько 6:00 бойовики ДНР розстріляли українських військових. Приїхали на інкасаторах “Привату”, стріляли з гранатометів і ПЗРК, кулеметів. Солдатів було осіб з 30, три БТР або БМП”, - розповів виданню очевидець.
За його словами, місцева міліція нападу не перешкоджала.
“Вночі в Ольгінці, Волноваського району розстріляли наших солдатів. Місцеві їх не пустили на нічліг, вони зробили табір, чоловік осіб з 30. Вночі під'їхали два джипи і дві інкасаторські машини і розстріляли їх”, - повідомило “Острову” інше джерело.
Прес-секретар прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Павло Аксьонов уже заявив про початок розслідування цього інциденту.

“Так, був напад на блок-пост. Відкрито кримінальне провадження за частиною третьою статті 258 - терористичний акт, що призвів до загибелі людей і частиною другою статті 425 - службова недбалість”, - повідомив Павло Аксьонов.

Редакція газети "Є" висловлює співчуття рідним та близьким загиблих захисників України.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую