ye-logo.v1.2

У Деражні попрощалися із 23-річним десантником Володимиром Соломчуком

Суспільство 4367
Фото: derazhnia-rda.gov.ua та naidy.org.ua

Український воїн загинув 5 вересня 2014 року, проте додому повернувся лише зараз.

У суботу, 14 лютого, у Деражні в останню путь провели 23-річного старшого солдата 80-ї окремої аеромобільної бригади Володимира Соломчука. Військовий загинув 5 вересня 2014 року та був похований на одному із кладовищ Дніпропетровська, як невідомий солдат. І лише за ДНК-тестом вдалося встановити особу воїна з Деражні.
Як повідомляє гуманітарна місія “Чорний тюльпан”, останній свій бій Володимир Соломчук прийняв 5 вересня минулого року, після чого подолянин значився у списках безвісті зниклих.
“Після виконання завдань посилена п'ята аеромобільна рота військової частини А0284, рухаючись у складі військової колони з п'яти бронетранспортерів та одного танку, поверталася зі сторони населеного пункту Металіст (Слов'яносербський район Луганської області) по трасі у напрямку села Щастя. Між селами Стукалова Балка та Цвітні Піски, близько 18:14 — 18:40 5 вересня 2014 року військова колона потрапила у засідку”, - повідомляє “Чорний тюльпан”.
Українських військових з лісосмуги обстріляли терористи ЛНР та російські солдати. БТР (орієнтовно бортовий №125), на якому знаходився Володимир Соломчук підірвався на фугасі, з’їхав у кювет та по інерції проїхав через лісосмугу, за якою зупинився. На цьому бронетранспортері та всередині знаходилась більшість військовослужбовці третього взводу п'ятої роти батальйону. Решта техніки колони, вступивши у коротко-тривалий бій, продовжила рух у напрямку села Щастя. Підбитий БТР з військовими кинули напризволяще. Подальша їх доля була невідома, адже територія, де відбулось бойове зіткнення, контролювалася терористами ЛНР. Загалом, після цього бою зниклими безвісті вважаються 19 військовослужбовців 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую