ye-logo.v1.2

Хмельничанин написав книгу про Майдан

Євромайдан 4925

Документальне видання Володимира Лукіянчука «Листопада кривавого слід» розповідає про учасників революції та АТО.

Володимир Лукіянчук — лікар, голова Хмельницької міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», учасник Хмельницької ради Майдану. Під час Революції гідності він займався питаннями організаційної та фінансової допомоги сім’ям загиблих та постраждалих протестувальників. Під час цієї роботи йому довелося спілкуватися із багатьма людьми, зокрема, із лікарями, пораненими, родичами загиблих. Увесь зібраний матеріал Володимир Федорович впорядкував у документальну книгу «Листопада кривавого слід», проілюстувавши її фотографіями.


Книга містить хронологію революційних подій у Києві та у Хмельницькому, матеріали про мешканців нашої області, які загинули, захищаючи демократію, інформацію про усіх представників Небесної сотні, а також про подолян, які уже загинули в ході АТО.
«Час невпинно летить, усе забувається. Дуже хотілося зберегти цю пам'ять, - розповідає Володимир Федорович. - Книга спонукає до роздумів, вона є пам'яттю про про людей, які не пожаліли свого здоров'я і життя заради світлого майбутнього».


«Вчора ввечері взяв до рук цю книгу і читав до четвертої ранку. Дуже вдячний автору за те, що він взявся за цю важку роботу. В ній гарно показана хронологія подій, і це дуже добре, адже час іде, щось забувається, щось перекручується, - ділиться враженнями голова обласної Ради Майдану Алім Міщук. - Шкода, що немає інформації про революційні подій у районах, можливо, Володимир Федорович колись напише ще другу частину».
Автор пообіцяв подарувати книги родинам загиблих подолян, вона потрапить у бібліотеки нашої області. Кілька примірників можна придбати у книжкових магазинах у Хмельницькому.

До речі, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрилася персональна виставка київського фотографа Олександра Тимошенка, яка ілюструє хронологію подій Майдану у світлинах.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую