ye-logo.v1.2

В обласній філармонії стартує «Хмельницький камер-фест»

Афіша 2446
Фото: khmelnytsky.com.ua

В концерті для органу, струнного оркестру і літавр прозвучать твори видатних французьких авторів – Лео Деліба та Франсіса Пуленка.

17 квітня в Хмельницькій обласній філармонії відбудеться відкриття фестивалю камерної музики «Хмельницький камер-фест-2015».
Програма концерту співзвучна піднесеному духовному настрою великодніх днів. В ній прозвучать твори видатних французьких авторів – Лео Деліба та Франсіса Пуленка, написані під впливом християнської традиції та світогляду.
Концерт для органу, струнного оркестру і літавр соль мінор Ф. Пуленка створювався у 1938 році, в період кардинальних змін у поглядах митця. За словами Пуленка, у ньому «прокинувся нащадок суворих і богобоязливих горців, які знаходили у релігії втіху від земних бід». У концерті також відчутні зв’язки з музикою Баха, Моцарта і Чайковського.
Лео Деліб – композитор ХІХ століття. Його музика відрізняється особливою чистотою французького стилю – лаконічна, барвиста, гнучка мелодично і ритмічно, по-романтичному відкрита. Як відомо, стихія композитора – це музика для театру і балету, але, працюючи органістом в соборах Парижу, Деліб звертався і до духовних жанрів.
Зразковий дитячий хор «Подільські солов'ї» Хмельницької дитячої музичної школи №1 (художній керівник та диригент – Наталія Бухта) та камерний оркестр виконають Месу Лео Деліба, яка складається з п’яти частин: І. Kyrie eleison («Господи, помилуй»); ІІ. Gloria in excelsis Deo («Слава в вишніх Богу»); ІІІ. Sanctus («Свят»); ІV. O salutaris Hostia («О, Жертва спасіння»); V. Agnus Dei («Агнець Божий»).
Диригує –Тарас Мартиник, солістка – заслужена артистка України Наталія Молдован (орган).
У програмі також меса для хору і камерного оркестру «Україно, молюся за Тебе», народні слова та музика до якої були створені під час подій на Майдані Незалежності 2014 року.
Початок: 18.30. Ціна квитків: 30-40-50 гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую