ye-logo.v1.2

Чи навчилась я танцювати запальну сальсу?

Спорт 4203

Аж не віриться! Пройшов місяць як я танцюю сальсу.

А це означає, що вісім елементів вивчено. Настав час танцювати їх у зв’язці. Пам’ятаєте, це один із кроків на шляху до досягнення моєї основної цілі  – освоїти рівень «beginners» із сальси, бачати та кізомби. Так, ось воно – відчуття маленької перемоги над собою.
Скажу, що на етапі виконання фінальної композиції із сальси на мене чекали нові враження та безцінний досвід танцювання з різними партнерами. Адже танцювала я цього разу із трьома сальсеро по черзі. Це було дуже цікаво та весело, особливо, зважаючи на те, що одним із партнерів була моя тренерка Віка ))) (і таке буває у школі соціального танцю). Так композиція із базових кроків та елементів вийшла, на мій погляд, весела, драйвова, щира.

Не знаю чи помітили ви, що у кубинській сальсі всі рухи і техніка побудовані таким чином, щоб танцюючим було зручно та комфортно. І якщо це не так, значить вони щось виконують не правильно. Сказати, що мені було комфортно танцювати – це нічого не сказати. Усмішки, енергія, задоволення, заряд бадьорості на декілька днів подарувала мені сальса цього дня. І це круто!
Підсумую: рівень початківця, що «топає» базові кроки і полюбляє сальсу з простим ритмом (а ще краще музику, в якій є рахунок) – засвоїла. Рівень початківця, який «топає» прості зв’язки теж опанувала. Непогано. Багатьом й цього достатньо, щоб насолоджуватися приємними відчуттями від музики та танцю. Умовно кажучи, далі слідують метри (профі), які відчувають ритм, полюбляють музику з акцентами і все, що із цим пов’язано, але про це хіба, що у наступних проектах ))). А наразі трохи розповім про мій недавній досвід кругового сальса-задоволення – руеду.
Руеда (ісп. rueda – колесо, коло, також – rueda de casino) – це такий вид сальси, пари в якій становлять коло і рухаються по ньому. У руеді завжди є ведучий (ісп. cantante, cantor), який дає команду з вказівкою наступного елементу. Пара, в якій знаходиться ведучий є «ведучою парою». Всі інші учасники руеди мають уважно стежити за «ведучою парою» та повторювати за нею усі елементи. Команда «Даме» означає зміну партнера.

Інчуфла, Сомбреро, Караколь, Фасіла, Амбрасала ..., знайомі із попередніх матеріалів елементи стали командами у руеді. Швидко змінюються команди, швидко змінюються партнери… Інколи не знаєш, куди йти та що робити, але розслабляєшся та дозволяєш партнеру «крутити» себе у руеді. Тут у нагоді стає знання того, що сальса – це суцільна імпровізація партнера, а вимога до партнерки слухняно слідувати за ним. Відчуття неймовірні! Варто спробувати кожному, як на мене.
Для мене сальса – це соус із почуттів, емоцій, руху, гостроти якому додають такі інгредієнти як внутрішні переживання, легкість, енергія та краса.
Мотивація до занять соціальними танцями у всіх своя: хтось прагне урізноманітнити своє дозвілля, хтось думає завдяки їм зустріти собі пару, а кимось керує бажання тримати себе у формі чи схуднути. Але однозначно, долучившись до світу танцю, піклуєшся не лише про своє тіло. Танець – це дещо більше. Це спосіб життя, спосіб мислення, новий рівень відчуттів. Я, наприклад, почала частіше слухати сальса-музику. Роблю це по дорозі додому, на роботу чи будь-де. Намагаюсь не пропускати вечірки, які регулярно проводить «Сальса Вікторія». За можливості відвідую різноманітні майстер-класи, фестивалі соціальних танців. Почала переглядати кінострічки про танцівників – представників найрізноманітніших стилів танців, сальси зокрема. Дивитися такі фільми виявилось дуже захопливим заняттям. Впізнаєш мотиви сальса-музики. Вгадуєш знайомі елементи у кіношних танцювальних композиціях, порівнюєш їх із тими, яких тебе навчали на заняттях. Пробуєш розрізнити види сальси та розпізнати характерну для них манеру. Одним словом навчаєшся сальсі за допомогою візуального сприйняття.
А ще мені дуже цікаво спостерігати за героями фільму, які почали танцювати саме у старшому віці. Це надихає. Я і в житті знаю таких, хто вперше почав танцювати чи не в сорок. Й справді, починати танцювати ніколи не пізно, у сорок танець тільки починається ))). Тому, я особисто всім, не залежно від віку, раджу долучатися та пізнавати світ танцю, крокуючи, до прикладу, в ритмі сальси! А чому б і ні?

Партнер проекту танцювальна студія "Сальса Вікторія"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую