ye-logo.v1.2

Щоб поставити оперу "Назар Стодоля" до Хмельницького повернувся режисер Орест Пастух

Афіша 3644
Опера йтиме 9 та 10 березня у Хмельницькій обласній філармонії
Опера йтиме 9 та 10 березня у Хмельницькій обласній філармонії

Оперу «Назар Стодоля» Костянтина Данькевичана сцені обласної філармонії поставлять в рамках фестивалю "Хмельницький камер фест"

Однією з найяскравіших імпрез концертного сезону стане масштабний мистецький проект, приурочений 202-річчю з дня народження Т. Шевченка. Після успішних постановок опер «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського та «Тоска» Дж. Пучіні, втретє сцена Хмельницької обласної філармонії перетвориться на майданчик захопливого музично-драматургічного дійства у прем’єрі опери Костянтина Данькевича «Назар Стодоля» за однойменною п’єсою Т. Шевченка. Режисером-постановником опери став Орест Пастух, який у 2012 році переїхав з Хмельницького працювати до Івано-Франківська. 
Перлина сучасного українського оперного мистецтва, лірико-романтична музична драма «Назар Стодоля» була написана у 1960 році. На тлі історичних подій талановитий витвір Костянтина Данькевича змальовує картини народного побуту, відтворює типові риси національних характерів, розкриває багату красу українського мелосу, яка у барвистому емоційному звучанні осяє фінальний акорд цьогорічного VII «Камер фесту».

Запрошуємо відзначити Шевченківські дні у Хмельницькій обласній філармонії!

Опера "Назар Стодоля" йтиме у Хмельницькій обласній філармонії 9 та 10 березня. Початок о 18:30

Нагадаємо, ще у листопаді минулого року директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган повідомив, що у Хмельницькому хочуть поєднати оперний театр і філармонію.

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую