ye-logo.v1.2

Під домашній арешт взяли двох працівників колонії, які до смерті побили засудженого у Хмельницькому СІЗО

Кримінал 2035
Фото: rian.com.ua

Чоловіка били гумовими кийками у життєво важливі органи.

 Слідчим відділом прокуратури Хмельницької області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох працівників виправної колонії, які до смерті побили засудженого Андрія Данилюка.

Як зазначили в прокуратурі, пенітенціарникам інкримінується вчинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України), та перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, застосуванням болісних і таких, що ображають особисту гідність потерпілого діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Нагадаємо, подія сталася у жовтні минулого року на території Хмельницького слідчого ізолятора. Як встановлено слідством, ці правоохоронці прибули в СІЗО для посилення постів, здійснення особистого обшуку та конвоювання ув’язненого Андрія Данилюка при етапуванні його для відбуття покарання до іншої області.

«Засуджений, не бажаючи виконувати законні вимоги працівників колонії щодо проведення повного обшуку, почав чинити опір та завдав їм тілесних ушкоджень. Під час припинення спротиву з боку А.Данилюка, зазначені пенітенціарники з перевищенням службових повноважень застосували до нього заходи фізичної сили та нанесли йому гумовим кийком численні удари у життєво важливі органи. Згодом це призвело до смерті потерпілого», - кажуть у прокуратурі.

Під час розслідування здійснили понад сотню допитів свідків, близько 70 слідчих експериментів та експертиз та встановили наявність достатніх доказів, на підставі яких ґрунтується обвинувачення працівників колонії у вчиненні вказаних злочинів.

За клопотанням слідчого судом їх відсторонено від виконання службових обов’язків, вони перебувають під цілодобовим домашнім арештом. Судом кримінальне провадження призначено до розгляду.

Нагадаємо, вдова ув'язненого переконана, що її чоловіка жорстоко вбили, бо він володів інформацією, що посадовці пенітенціарної служби Хмельницької області займалися наркоторгівлею у СІЗО.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую