ye-logo.v1.2

Відомій ведучій Лесі Нікітюк у Хмельницькому влаштували квест

Суспільство 9103

Ведуча приїхала на запрошення восьмої школи, де сама навчалася.

Хмельницька спеціалізована ЗОШ №8 — особлива школа. Вона відрізняється від інших тим, що тут, в одних класах із звичайними учнями навчаються діти з особливими потребами. Таким чином у нашому місті впроваджують світову практику, яка є дуже корисною у педагогічному і психологічному плані. Колектив школи запросив на зустріч свою колишню ученицю, а нині відому ведучу (передачі “Орел і решка”, “Навколо М”) Лесю Нікітюк. І Леся з радістю відгукнулася.


Леся Нікітюк слухає запитання квесту.

“Це моя перша школа, я тут навчалася до п'ятого класу. А батьки і досі живуть через дорогу. І коли до мене звернулися із запрошенням, я відклала усі плани і приїхала, - каже Леся Нікітюк. - Якби до мене маленької в школу приїхала Анжеліна Джолі, я б теж дуже раділа. Я відповім на усі запитання дітей і покажу їм приклад, як ставити цілі і досягати їх”.


На думку Лесі, школа змінилася в кращий бік. Тут запровадили хорошу практику, об'єднавши різних дітей, збудували ліфт, наразі споруджують зручний пандус. Школа виграє різні гранти, нею опікується міська влада.
“Я дуже дякую усім, хто допомагає школі. Я сама за освітою педагог і знаю, що це дуже хороша практика. Діти правильно реагують, виховуються. Це йде на користь усім: діти з особливими потребами відчувають підтримку, що вони у команді, тягнуться за кращими. А звичайні діти стають чуйнішими, добрішими”, - розповідає Леся Нікітюк.
Діти з великою радістю зустрілися із відомою особистістю, фотографувалися з нею, а вона вела себе просто, привітно і, як завжди, з гумором.


Діти із задоволенням фотографувалися із зіркою.

Діти підготували для Лесі квест і концертну програму. Щоправда, на запитання, присвячені історії міста Хмельницького, відповідала не вона, а самі діти. А Леся підбадьорювала їх і вручала їм подарунки.

Учні співали та читали вірші, а також відповідали на запитання...


...а Леся дарувала їм за це подарунки.

“У мене шалені емоції. Хотіла зробити сюрприз дітям, а насправді вони здивували мене — підготували для мене цілий квест, - каже ведуча. - Мене зустрічають, як справжню зірку”.


Шкільна актова зала була переповнена, адже охочих побачити зірку виявилося багато.

На думку директора школи Сергія Коріньовського, зустрічі із відомими людьми заохочують дітей до навчання і показують, що у житті можна багато чого досягти.


“Шукаємо цікаві проекти, щоб зацікавити дітей до навчання, надихнути їх, показати, що в житті можна чогось досягти. Серед наших випускників — лікарі, ведучі, спортсмени. Так і Леся навчалася у нас. Звернулися до батьків, зв'язалися з нею, і вона погодилася, - каже Сергій Петрович. - Такі зустрічі зацікавлюють дітей до навчання. Вони бачать приклад — людину, яка чогось досягла і розвивається далі. Це має стимулювати дітей отримувати знання, у майбутньому вони знадобляться”.
Так і Леся Нікітюк підтвердила, що вчитися треба, адже не знаєш, що в житті знадобиться.


Діти дуже уважно слухали запитання.

“Звісно, були предмети, які не хотіла вчити, наприклад, географію. Але згодом довелося її вивчитися. Так само зараз відвідую уроки англійської, щоб покращити свій рівень знань. А тому треба вчитися постійно”, - каже відома хмельничанка.
 

Учні тягнули руки, кожен хотів отримати подарунок з рук Лесі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую