ye-logo.v1.2

Парад вертепів, фестиваль смаколиків і концерт на вокзалі: як відзначатимуть новорічно-різдвяні свята у сусідніх областях

Афіша 3167
У кожному місті приготували різноманітну програму свята
У кожному місті приготували різноманітну програму свята. Фото: з архіву

Чимало цікавого можна подивитися на свята у сусідів.

 Українські міста вже приготувалися до зустрічі Нового року та різдвяних свят. На площах обласних центрів уже красуються ялинки.

У кожній області свята відзначатимуть по-особливому, запланувавши для місцевих та гостей чимало цікавинок і веселощів. Для тих, хто планує цієї зими веселитися не тільки на рідній Хмельниччині, пропонуємо дізнатися, що можна подивитися у сусідніх областях.

 

Чернівці зустрічають ярмарком і 30-метровою новорічною красунею

Ялинка у Чернівцях розміщена на Соборній площі. Як стверджують у міськраді, вона найвища з усіх західноукраїнських міст – її висота 30 метрів.

Відкриття ялинки в Чернівцях. Фото: pogliad.ua

На Центральній площі відкрили Різдвяну шопку: цей атрибут вже третій рік поспіль з’являється у місті та став невід’ємною частиною загальноміських святкувань та різдвяних заходів. Також там облаштовувати Різдвяне містечко та будиночок казкаря. На дітей та їх батьків очікують новорічно-різдвяні розваги, майстер-класи, гостини у Святого Миколая, живий куточок, казкові герої, зимові атракціони.

Чернівецька Різдвяна шопка. Фото:chernivtsy.eu

До 19 січня поблизу ялинки вируватиме ярмарок, де чернівчани та гості міста матимуть змогу придбати сувеніри, новорічні подарунки, іграшки, дитячі цікавинки, смачну випічку та вишукані кондитерські фантазії, різдвяні гарячі напої, солодощі і різноманітні смаколики.

Чернівчани на святковому ярмарку. Фото: pogliad.ua

Парад вертепів та концерт на залізничному вокзалі у Тернополі

На Театральному майдані у Тернополі урочисто освятили Різдвяну шопку та запалили вогні головної ялинки міста. Цього року тут прикрасили ту ж штучну ялинку, висотою 19 метрів, яку використовують уже декілька років поспіль, лише частково змінили ілюмінацію.

Ялинка в Тернополі штучна вже кілька років. Фото: rada.te.ua

За інформацією міськради, традиційно 8 січня на залізничному вокзалі Тернополя відбудеться Різдвяний концерт муніципального Галицького камерного оркестру «Для тих, хто в дорозі», а 15 січня на Театральному майдані - Парад вертепів та різдвяний концерт тернопільських виконавців, а також нагородження переможців конкурсів «Різдвяне диво» та «Феєрія новорічного міста».

Шопка у Тернополі. Фото rada.te.ua

Навколо ялинки облаштували зимове містечко й ковзанку. Усі охочі зможуть під відкритим небом покататися на власних ковзанах або ж взяти їх у прокат.

Фестиваль смаколиків і театр вогнів у Вінниці

У Центральному парку культури та відпочинку у Вінниці встановили 26-метрову ялинку. Новорічна красуня має оновлене вбрання з новими іграшками та ілюмінацією. Біля головної ялинки цілий місяць триватимуть різні фестивалі, концерти, дитячі розважальні програми.

Ялинку вінничаи вбрали новими іграшками. Фото: vmr.gov.ua

Як розповіли в міськраді, у святкуванні серед нововведень - фестиваль смаколиків "FoodFest" з майстер-класами від учасників телевізійного проекту "Майстер-шеф". Він розпочнеться 15 січня.

На майдані Незалежності неподалік резиденції Святого Миколая встановили різдвяний вертеп, що теж стало новинкою цьогорічних новорічних святкувань. Тут у майже натуральну величину розмістили фігури маленького Ісуса, Діви Марії та Йосипа, а також волхвів. Одяг дійових осіб виготовлений з натуральних тканин. Натуральними є й глиняні глечики, стіл з драбиною з дерева, солома під ногами тощо.

Вінничани тиждень матимуть можливість спілкуватись із святим Миколаєм, а потім і з Дідусем Морозом. Фото: vmr.gov.ua

На Європейській площі традиційно проходитиме різдвяний ярмарок, у якому візьмуть участь майстри із різних куточків України. Неподалік Західного автовокзалу засяє новорічною ілюмінацією композиція "ретро-автомобіль", вона матиме об'ємну фігуру Діда Мороза. Завершаться новорічні та різдвяні свята 19 січня закриттям Головної ялинки міста. Цього вечора пройде фінал турніру "BattleVINN", виступ лауреатів І Рок-фестивалю "РОКВІНФЕСТ" та театрів вогню.

Ретро-автомобіль також прикрасили. фото: myvin.com.ua

У Рівному – дві ялинки і два новорічних ярмарки

Цьогоріч уперше в Рівному встановили дві ялинки. Одну на майдані Незалежності, заввишки вона 25 метрів. А навпроти головної красуні поставили ще одну — на майдані Короленка біля торговельного центру «Злата Плаза».

Для рівнян і гостей сяє дві ялинки і працюють ярмарки. Фото: city-adm.rv.ua

Поблизу розташували ряди ошатних будиночків, з яких торгують різним крамом та смачними млинцями і тістечками. Організатори також облаштували біля ялинки резиденцію Святого Миколая.

У Житомирі пригощають їжею різних народів

Житомиряни встановили у центрі міста свою власну штучну красуню. Для різдвяного вертепу із сіном та усіма традиційними персонажами місце знайшлося біля музичної школи на Михайлівській. Крім цього, вперше цього року в своїй резиденції на малечу чекає Святий Миколай. Його будиночок легко знайти на майдані Корольова. Там можна послухати казки, розповісти про свої мрії, залишити лист, тощо.

Новорічний ярмарок у Житомирі - не новинка. Фото: zhitomir.info

У місті саме в розпалі Різдвяний ярмарок. Проводять його вже втретє. На майдані біля головної ялинки встановили будиночки, де господарюють майстри народної творчості, а через дорогу - фуд-зона, де можна поласувати смаколиками, національними стравами різних народів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую