ye-logo.v1.2

Названі орієнтовні терміни, коли в Хмельницькому встановлять пам’ятник Героям Небесної сотні

Євромайдан 5020
Можливо вже через 2-3 місяці в Хмельницькому буде пам
Можливо вже через 2-3 місяці в Хмельницькому буде пам'ятник Героям Небесної сотні. Фото: автора

Сьогодні ж, 17 лютого, на місці, де він стоятиме, з’явився пам’ятний камінь.

На розі вулиць Соборної та Героїв Майдану (колишня Театральна), де стояло погруддя Затонського, встановили камінь. А на ньому табличка: «На цьому місці буде встановлено пам’ятник Героям Небесної сотні».

«Гіпсову фігуру пам’ятнику вже майже зробили в Києві, - розповідає заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. – Потім будемо вирішувати, де його виливатимуть з бронзи. Є варіанти у столиці та Львові. Сам проект обійдеться в три мільйони гривень. Та, коли точно, встановлять пам’ятник, поки важко сказати. Сподіваємося, що це станеться через два-три місяці. Ну, а поки, з настанням весни, будемо проводити благоустрій території».

Камінь, який встановили сьогодні, 17 лютого, освятять. Це станеться на День Героїв Небесної Сотні 20 лютого, орієнтовано о 16.40 під час заходів, приурочених подіям трирічної давнини.

Ось так має виглядати пам’ятник Героям Небесної сотні в Хмельницькому.

Нагадаємо, що в 2014 році в Хмельницькому відбувся конкурс на кращий проект пам'ятника Небесній сотні. Тоді переміг варіант, запропонований народним художником України Миколою Мазуром та його зятем скульптором Романом Албулом. У жовтні 2015 року відбулося повторне засідання комісії конкурсу, адже його автори (тепер уже Роман Албул разом із сином покійного Миколи Івановича Богданом Мазуром) внесли зміни у проект — зробили його лаконічнішим і зрозумілішим.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую