ye-logo.v1.2

Не винен! У Хмельницькому закрили ще одну справу водія, якого звинувачували у п'яному водінні

Суспільство 4090
Провадження у справі Нагорного закрили
Провадження у справі Нагорного закрили. Фото: автора

У медзакладі склали документ із порушеннями.

Учора, 22 березня, у Хмельницькому міськрайонному суді завершився розгляд справи Сергія Нагорного. Поліцейські затримали чоловіка в ніч з 1 на 2 січня на вулиці Молодіжній, що у Хмельницькому.

За твердженням копів, Нагорний на автомобілі "Volkswagen Passat” проїхав на жовтий колір світлофора. Коли водій вийшов з автівки, поліцейські помітили ознаки алкогольного сп'яніння, але затриманий відмовився пройти дослідження на алкотестері як на місці події, так і у медзакладі. Тоді на чоловіка патрульні склали протокол про адміністративну відповідальність передбачену частиною 1 статті 130 КУпАП.

У справі вже відбулось кілька засідань, на жодне з яких обвинувачений не прийшов. Тоді місцеві інтернет-видання припускали, що імовірним порушником є в.о. директора регіонального сервісного центру МВС Хмельниччини Сергій Нагорний. На учорашнє судове засідання обвинувачений знову не прийшов. Як пояснила його адвокат Оксана Каденко на початку засідання, підзахисний виконує свої професійні обов'язки.

“Мій підзахисний перебуває при виконанні своїх службових обов'язків. Але мій підзахисний бажає, щоб справу принципово розглянули в межах строків притягнення до адміністративної відповідальності. Тому хоче взяти участь у даному розгляді через допомогу захисника”, - зазначила адвокат.

Представляла Сергія Нагорного у суді адвокат Оксана Каденко

Розгляд справи продовжили переглядом більше десятка відеозаписів із нагрудних камер патрульних поліцейських та відеореєстратора їх службового автомобіля. На відео чітко видно обличчя обвинуваченого, усі обставини затримання та подій, які відбувались у медзакладі. Окрім того, на суд з'явився ще один свідок, який проходив у справі — лікар наркодиспансеру, котрий в ту ніч був на чергуванні.

Провадження у справі Сергія Нагорного закрили, оскільки суддя не побачив доказів його правопорушення. Підозрюваного не оглянув лікар у наркодиспансері.

Фото із відео, яке надали суду патрульні

“Провадження у справі підлягає закриттю за відсутності в діях особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, складу інкримінованого правопорушення. Огляд на стан алкогольного сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу здійснює поліцейський. Водій, який відмовився на місці зупинки, направляється поліцейськими в заклад охорони здоров'я. Висновок щодо результатів медичного огляду не може бути складений, якщо огляд особи не проведено. Про те, що огляд у закладі охорони здоров'я не проводився, свідчать відеозаписи”, - зазначив суддя Валерій Слободян.

Патрульні у свідченях суду розповідали, що Нагорний весь час розмовляв по-телефону

За його словами, цей факт підтвердив лікар та один із патрульних у свідченнях суду. Додає, що висновок містить виправлення у частині даних по батькові особи. Він складається у трьох примірниках, в тому, що надав суду захист Нагорного, виправлення відсутні. Такі висновки, складені з порушенням вимог інструкції, вважаються не дійсними.

У медзакладі Сергія Нагорного не оглянули

Суддя закрив провадження у справі
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую