ye-logo.v1.2

Відлуння-2017: хмельничани побачать вуличні забави і вистави іноземними мовами

Афіша 3307
Володимир Смотритель з виставою "Поет і Кат" на минулорічному фестивалі
Володимир Смотритель з виставою "Поет і Кат" на минулорічному фестивалі. Фото: автора

17-21 квітня у місті відбудеться Міжнародний фестиваль моновистав.

 На театралів Хмельницького чекає справжнє свято – протягом тижня у місті відбуватиметься фестиваль моновистав «Відлуння». До нас завітають актори-одинаки із Німеччини, Хорватії, Білорусі та Молдови. Україну представлятиме Микола Козак із Львівського музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича. До речі, вистава у його виконанні, «Записки божевільного» за Гоголем, відкриватиме фестиваль.
І звісно, свою майстерність покаже наш земляк Володимир Смотритель – народний артист України, актор та директор хмельницького монотеатру «Кут». Він же є і директором фестивалю «Відлуння». Пан Володимир презентуватиме дві роботи: монозабаву для дітей з батьками «Я – Клоун!» та сатиричну виставу «Сало в шоколаді». І хоча ці роботи добре відомі місцевим театралам, у такому виконанні хмельничани їх ще не бачили. Річ у тім, що вистави відбудуться просто неба – на вул. Проскурівській поблизу першої музичної школи.


«Минулоріч ми вперше спробували такий формат вистави – показали «Поет і кат». Враження незабутні, публіці дуже сподобалося. А тому цьогоріч я запропонував показати дві вистави. Можливо, наступного року забажає долучитися хтось із інших акторів, і можна буде розподілити фестиваль на два вектори: вуличні вистави і класичні у приміщення театру», - розповідає Володимир Смотритель.

Володимир Смотритель та Ірина Кучма - незмінні організатори фестивалю "Відлуння" на Поділлі.


Традиційно на «Відлуння» очікують поважних гостей – українських та зарубіжних театральних критиків і мистецтвознавців. І хоча вони не будуть визначати переможців, однак по завершенню кожного фестивального дня вони проводитимуть зустрічі з акторами.
«На фестиваль завітають режисер та актора Ролан Боннін із Франції, найкращий критик Молдови Анжеліна Рошка, театральний критик із Харкова Тетяна Кіктєва, мистецтвознавець із Києва Василь Неволов, а також засновниця фестивалю Ніна Мазур, - розповідає виконавчий директор фестивалю «Відлуння» Ірина Кучма. – Тобто, збираються професіонали, які можуть не просто переглянути виставу і висловити свої враження, а проаналізувати роботу актора, вказати на слабкі і сильні сторони. Дивитися це обговорення не менш цікаво, ніж переглядати саму виставу».

 

Афіша фестивалю:


Ціна квитків – 50 грн, якщо купити квиток на чорити вистави, п’ята – у подарунок. Квитки можна придбати у касі монотеатру «Кут» (вулиця Проскурівського підпілля, 34), довідки за телефоном 65-40-76.
Нагадаємо, що фестиваль моновистав «Відлуння» входить у десятку кращих фестивалів моновистав в Європі і є єдиним представником України у Міжнародному інституті театру при ЮНЕСКО.
«Відлуння» має тривалу, але буремну історію. У 1999 році його заснувала критик і літературознавець Ніна Мазур. До 2008 року фестиваль відбувався у Києві у театрі «Колесо» за фінансової підтримки швейцарської компанії. Коли Володимир Смотритель (а він неодноразово брав участь у «Відлунні») дізнався, що у 2008 році фестиваль за відсутності спонсора призупиняє своє існування, запропонував перенести його у Хмельницький. Він виграв грант у Міністерства культури, знайшов спонсорів і заручився підтримкою влади, щоб організувати фестиваль на дійсно високому рівні. Попри різні труднощі пану Володимиру вдалося успішно провести його кілька разів на Поділлі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую