ye-logo.v1.2

Ми живемо завдяки їм. У Хмельницькому попрощалися із загиблим на війні Іваном Мельником (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство 9536
Попрощатися з Іваном Мельником прийшли сотні хмельничан.
Попрощатися з Іваном Мельником прийшли сотні хмельничан.. Фото: автора

Прощання та похорони відбулися сьогодні 28 квітня.

Сотні хмельничан провели в останню путь загиблого 25 квітня, у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі Івана Мельника.

Рідні, друзі, військові побратими, одногрупники та небайдужі хмельничани у скорботі схилили голови під «Пливе кача…» та Гімн України.

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу» - лунало з гучномовця і лише рідні, які стояли перед труною свого сина і брата найглибше і по-своєму відчували сенс цих слів.

З Іваном Мельником попрощалися на Майдані Незалежності.

«Ми живемо завдяки їм. Якби не вони, не їхній подвиг, не їхня смерть, нас могло б і не бути взагалі. Ми повинні пам’ятати, щоб наші слова про вічну пам’ять були не просто словами», – зазначив Олександр Симичишин.


Колега загиблого рядовий Олександр Дзюбенко, який тієї ночі пішов із Іваном на перевірку території каже, чув один постріл. Він і влучив Івану у потилицю.

«Ми з Іваном були напарниками. Тоді були на бойовому чергуванні. Ми в той вечір сиділи, говорили про життя, як повернемося додому. Іван листувався з дівчиною. Потім вийшли подивитися в тил, чи ворог нас не оточує. Саме в той момент, вночі о 23:50 у нього й попала снайперська куля. До позиції противника від нас було 850 метрів. Куля влучила у затилок. Я був від нього на відстані у два кроки», – розповідає Олександр Дзюбенко.

Олександр Дзюбенко каже, таких щирих і відданих як Іван, серед нас мало

Військові товариші кажуть, Іван був дуже порядною людиною. Його батьки виховали добрим, він усім допомагав, виконував усі накази командирів.

Івану було 22 роки. 

Двоюрідний брат загиблого Андрій Сворінь, який разом із Іваном служив у війську, каже до у зону АТО вони поїхали 28 вересня минулого року, а безпосередньо у «зоні стрільби» відслужили рівно 120 днів.

«Куля в мого брата влучила під час бойового завдання. Ми спочатку розгубилися, думали, його ще можна врятувати, але все сталося дуже швидко», – згадує Андрій.

Рідні кажуть: йому б ще жити, створити сім'ю, але він своїм життям забезпечив це щастя для усіх нас 

Через два місяці Івану Мельнику мало б виповнитися 23 роки

Бабуся загиблого Івана прощаючись, запитує: За що? і Чому так рано?... 

Військові товариші провели бійця в останню путь

Віддати шану прийшли і Герої України і небайдужі хмельничани

Довідка: Іван Мельник – військовослужбовець 383-го окремого полку дистанційно-керованих літальних апаратів. Був прикомандирований до 95 бригади. Народився 7 липня 1994 року у місті Хмельницькому. Навчався у ЗОШ №15, а згодом - у Хмельницькому національному університеті.

З 2006 до 2015 року активно займався веслуванням на байдарках та каное. Був неодноразово нагороджений на чемпіонатах України та області з веслування. У 2008 році здобув звання кандидата у майстри спорту. У лютому 2016 року Іван вступив до Збройних Сил України.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую