ye-logo.v1.2

Чорно-біла Венеція у Хмельницькому: в музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку присвячену італійському місту

Культура 1800
У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку "Венеціанський альбом"
У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку "Венеціанський альбом". Фото: автора

Автор експозиці – одеський фотограф Сергій Чех.

Сьогодні, 18 травня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку фотографій Сергія Чеха «Венеціанський альбом». У експозиції 42 світлини, які виконані в техніці желатино-срібного друку.

Як повідомляють організатори виставки, «Венеціанський альбом» - це спроба розказати про Венецію не тільки туристичну, а й її потаємні вулиці і стежки. Місто має більше ніж 1500-річну історію, тому й має що приховувати.

«Пропоную зануритись у культуру Венеції - старовинну і сучасну, невідому і загадкоову, побачити її очима фотографів та художникіів. Автов «Венеціанського альбому», Сергій Чех, народився в Одесі. Професійно фотографією займається майже 20 років. Хоча сам за освітою хімік», - розповідає директор музею-студії фотомистецтва Костянтин Жданов.

Сергій Чех був учасником більше 50 міжнародних і національних фотовиставок. Не один раз їздив до Венеції, навіть жив там деякий час.

Фото виконані в техніці желатино-срібного друку

«На фото кілька різних поїздок до італійського міста. Деякий час я там жив, їздив туди на зйомки. На фото хотілось показати, що в місті час зупиняється, місто вічне. Якщо подивитися фото Венеції 50-річної давності, і на ті, що знімали рік тому, - вони нічим не відрізняються. Ми звикли Венецію сприймати туристичною, але це абсолютно живе місто із своїми корінними мешканцями», - додає Чергій Чех.

У експозиції 42 фотографії

За його словами, це старовинне італійські місто береже свою історію, і пишається нею. Знімкувати там можна постійно, і щоразу знайдеш іншу історію. Фотограф зінається, що виставка «Венеціанський альбом» - це його перше зізнання в коханні місту на воді.

 

Автор показав нетуристичну Венецію

Люди звикли сприймати Венецію лише туристичною

Сергій Чех був учасником більше 50 міжнародних і національних фотовиставок

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую