ye-logo.v1.2

Мовні квоти на радіо та ТБ: як голосували нардепи від Хмельниччини

Політика 3936
Закон почне діяти через чотири місяці, як його опублікують в офіційному друкованому засобі масової інформації
Закон почне діяти через чотири місяці, як його опублікують в офіційному друкованому засобі масової інформації. Фото: ukrinform.ua

Верховна Рада України 269-ма голосами постановила - 75% ефіру має бути українською мовою.

Сьогодні, 23 травня, парламент ухвалив в другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (№5313)».

Як сказано в законопроекті, Закон вступить у дію через чотири місяці, після того, як його опублікують. У загальному обсязі мовлення телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, передачі та (або) фільми виконані українською мовою мають становити не менше 75 відсотків. Для телеорганізацій регіональної та місцевої категорій – не менше 50%.

Як же голосували народні депутати від Хмельницької області. Володимир Мельниченко, Роман Мацола, Сергій Мельник, Андрій Шинькович (усі «Блок Петра Порошенка»), Олександр Ксенжук («Народний фронт») та Сергій Лабазюк («Воля народу») натиснули на кнопку «за». А ось ще двоє обранців – Олександр Герега (позафракційний) та Віктор Бондар («Партія «Відродження») не голосували. За даними електронної реєстрації на сайті Верховної Ради, обидва були зареєстровані на пленарному засіданні.

Коментарі:

Ігор Аврамчук 23.05.2017 15:28

Невже цю статтю я зможу розмістити у "вкантактє" і "аднакласніках", а також коментувати через "вкантактє"? Чи "Є!" - це окрема країна?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую