ye-logo.v1.2

У навчальному центрі в Кам’янці одночасно готуватимуть до півтисячі військовослужбовців за 38-ма спеціальностями

Суспільство 5827
Навчальний центр відкрили з урочистостями
Навчальний центр відкрили з урочистостями. Фото: kam-pod.gov.ua

У місті відкрили новий військовий заклад.

У Кам’янці-Подільському сьогодні, 1 червня, розпочалося навчання у новоствореному 201 навчальному центрі оперативного забезпечення. Центр урочисто відкрили на території колишнього військового інституту, по сусідству з 48-ю інженерною бригадою, повідомляють у міській раді.

Навчатимуться військові у 36 відремонтованих класах, а житимуть – у відновлених казармах. Як зазначив командир центру полковник Василь Світак, нова військова навчальна установа спроможна одночасно здійснювати підготовку близько півтисячі фахівців оперативного забезпечення. Упродовж трьох-п’яти місяців тут готуватимуть спеціалістів інженерних військ, військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту і спеціалістів топографічної служби.

«Ще років п’ять тому, коли розформовували існуючий навчальний центр, ніхто не міг подумати, що ми відродимо його знову. Причому де навчатимуть як контрактників, так і воїнів, яким потрібна перепідготовка, за 38-ма військово-обліковими спеціальностями», - повідомив начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Володимир Родіков.

Свої вітання новоствореній військовій частині передав міський голова Кам’янця Михайло Сімашкевич. Він передав начальнику центру перший подарунок - техніку для роботи з документами.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую