ye-logo.v1.2

Депутата Хмельницької обласної ради затримали на хабарі у 50 тисяч доларів

Кримінал 6576
Посадовця затримали "на гарячому"
Посадовця затримали "на гарячому"

Гроші він вимагав від керівника комунальної установи за виконання певних умов «договору».

 У приміщенні власного готелю затримали депутата Хмельницької обласної ради. Упіймали «на гарячому» члена профільної комісії сьогодні, 19 червня, працівники Департаменту захисту економіки, Нацполіції та Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У поліції повідомляють, що посадова особа отримала 50 тисяч доларів США від керівника комунального підприємства.
Кримінальне провадження відкрито детективами НАБУ за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Оперативники встановили, що зазначену суму коштів депутат облради вимагав за залишення керівника на посаді, продовження договору на роботу, позитивні висновки комісії щодо перевірки стану будівництва об'єкту, а також продовження фінансування капітального будівництва на суму понад 23 мільйони гривень.

«Кошти, які одержав зловмисник у якості неправомірної вигоди правоохоронці вилучили як речовий доказ у справі. Він затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України»,- зазначили в поліції.

Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна. Тривають процесуальні заходи.

Оновлено: Стало відомо, що затриманий депутат - Микола Харкавий. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую