ye-logo.v1.2

Волочиський «Агробізнес» - чемпіон України! І фанати харківського «Металіста» не стали на заваді

Спорт 10366
Минулого року Агробізнес здобув срібні медалі, цього - золоті. Попереду - друга ліга
Минулого року Агробізнес здобув срібні медалі, цього - золоті. Попереду - друга ліга. Фото: youtube.com

У Києві відбувся фінал першості країни серед аматорів.

 Вперше в історії футболу Хмельниччини, команда з нашої області стала найсильнішою в України. І хоч не професійних клубів, а аматорських, але ще жоден клуб Хмельницької області такого не досягнув.

У фіналі волочиському «Агробізнесу», який до цього не зазнав жодної поразки в 20 матчах, протистояв харківський «Металіст 1925». «Перед матчем ми з головним тренером Андрієм Донцем говорили хлопців, що це, мабуть, єдиний шанс в їхньому житті, щоб стати чемпіонами України, - після матчу в розмові з журналістом сайту «Є» сказав тренер «Агробізнеса» Ігор Шишкін. – Ми вдячні футболістам, що вони почули нас та виконали всі настанови. Хочу окремо подякувати усіх вболівальникам, які приїхали нас підтримати. Звісно, шкода, що матч не дограли до кінця через поведінку фанів із Харкова. Та головне, що ми рухаємося далі – до виступів у другій лізі».

Вже в першому таймі кращий бомбардир «Агробізнеса» та всього аматорського чемпіонату – Микола Темнюк, двічі відзначився в воротах суперника. Після перерви забив і Віталій Груша. А на 71 хвилині Темнюк оформив хет-трик. Та на 84 хвилині за рахунку 4:0 на користь команди з Волочиська матч зупинили. Фанати «Металіста 1925» почали бійку з вболівальниками «Агробізнеса», вибігли на поле, забрали ще й прапор волочиської команди. Судді прийняли рішення забрати команди з поля, а згодом і завершити матч, встановивши остаточний рахунок 4:0 на користь чемпіона Хмельницької області.

Після матчу президент Федерації футболу України Андрій Павелко в інтерв’ю «UA-football» прокоментував поведінку харківських фанатів: «Це ще одне підтвердження, що безпека - це окреме питання для всієї України. Якщо вболівальники хочуть прийти на стадіон, вони повинні бути в безпеці. При такій можливості відродження команди, ми бачимо, що клуб і вболівальники перекреслюють своє можливе майбутнє у Другій лізі. Думаю, в атестаційного комітету виникне дуже багато запитань з приводу цих інцидентів».

Нагадаємо, що «Металіст 1925» та «Агробізнес» з наступного сезону планують грати у другій лізі чемпіонату України. Команда з Волочиська невдовзі отримує статус професійного клубу, а ось харків’яни, після витівки їхніх фанатів, поки невідомо.

Вашій увазі запис фінального матчу:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую