ye-logo.v1.2

Користь з відходів: у Хмельницькому визначились із підприємством, яке видобуватиме газ на сміттєзвалищі

Суспільство 4313

Участь у конкурсі взяли дві фірми.

Сьогодні, 20 червня, у Хмельницькій міськраді оголосили результати конкурсу з утилізації звалищного газу на міському полігоні твердих побутових відходів. Як зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук, переможцем стало підприємство ТОВ «Біогаз Енерджі».

«У конкурсі взяло участь дві фірми. Обидві мають досвід реалізації подібних проектів. Фірма ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища» реалізувало схожий проект у Вінниці, а ТОВ «Біогаз Енерджі» зараз працює в Івано-Франківську. Переможцем стало ТОВ «Біогаз Енерджі», із підсумковим балом від конкурсної комісії — 56,22», - повідомив заступник міського голови.

Конкурсна комісія оцінювала підприємства за трьома критеріями - надійність і досвід, найкращі умови використання об'єкту та найкоротші строки виконання конкурсу. ТОВ «Біогаз Енерджі» забов'язалось реалізувати його до кінця 2017 року.

Володимир Гончарук оголосив результати конкурсу. Фото: автора

Після кількох бюрократичних процедур і підписання договору, на Хмельницькому полігоні встановлять спеціальну апаратуру, яка із завчасно зроблених свердловин, витягуватиме звалищний газ. Для встановлення обладнання виділять окрему ділянку.

Переможця визначала конкурсна комісія

“Після реалізації проекту, щомісяця в бюджет буде надходити майже 200 тисяч гривень. Ці кошти використають для рекультивації та укріплення схилів полігону. Окрім того, сміття перестане горіти влітку. В процесі “викачки” газу сміттєзвалище може опуститися на кілька метрів”, - додав Володимир Гончарук.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую