ye-logo.v1.2

Бійці, які два тижні стояли під Хмельницькою ОДА, призупинили “земельний мітинг”

Суспільство 2682
Намет під Хмельницькою ОДА мітингувальники зібрали
Намет під Хмельницькою ОДА мітингувальники зібрали. Фото: з архіву

Військові чекають вирішення питання із Києва.

Близько двох тижнів тривав “земельний мітинг” під Хмельницькою ОДА. Учасники АТО вимагають видати їм земельні ділянки, що перебувають у резерві Кадиєвецької сільської ради на Кам’янеччині. Йдеться про 184 гектари землі, яку в Держгеокадастрі хочуть виставити на аукціон. Через кілька днів після перемовин з обласними чиновниками, чоловіки вирішили призупинити мітинг.

“Представники влади зробили в рамках Закону усе що могли. Направили звернення до в.о. Держгеокадастру України і КабМіну, щоб ці земельні ділянки зняти з аукціону. Доцільності далі стояти немає. У кожного сім'я, діти, робота. Будемо чекати результатів звернення, а паралельно готуємо позов до суду. Намет зібрали у понеділок (3 липня), зачистили територію, повідомили міську владу про те, що призупинили мітинг на період вирішення питання”, - зазначає заступник голови ГО «Учасники бойових дій АТО» (далі УБД) Віталій Бурбан.

За його словами, протест можуть в будь-який момент відновити чи під судом, чи під Хмельницькою ОДА, чи під Держгеокадастром області. Все залежатиме від того, хто з чиновників закриватиме очі на Закон і моральні цінності.

Ще під час “круглого столу” в.о. начальника Держгеокадастру області Олександр Вжешневський повідомив, що велика частина із тих 97 осіб, які написали заяви і претендують на 184 гектари Кадиєвецької землі, нічого спільного з АТО взагалі не мають.

Спочатку бійці встановили намет під Держгеокадастром 

“Серед заявників 4 учасники ДУК «Правий сектор», 12 учасників бойових дій 1996-2012 років, 8 інвалідів війни різних груп, документи їм видали до початку АТО. Близько 30 заяв від громадян, які уже розробили документацію із землеустрою і, дехто, отримав право власності", - розповів Олександр Валерійович.

Віталій Бурбан підтверджує, у списку є ті, що отримали землю у власність. Проте наведені цифри паном Віталієм дещо різняться з тими, які повідомляли у Держгеокадастрі області. Каже, учасники АТО отримують землю, як громадяни України. Більша частина бійців з списку - члени добровольчих батальйонів, які першими пішли на Схід, повернулися додому, не підписували контракт і не отримали посвідчення учасника АТО. 

Протестувальники вимагають зняти землі з аукціону

“Четверо із 97 сказали мені, що у них земля є. Ще 5 осіб мають довідки, в основному це ДУК “Правий сектор”, що вони були в АТО. Дев'ятеро - “УБДшники”, брали участь у бойових діях ще до 2012 року. Одна людина чекає посвідчення УБД. Решта - з копіями “УБДшних” посвідчень, які видані за останніх 3 роки. Кількість бійців, які отримували накази про земельні ділянки десь раніше, на інших полях, неможливо перевірити, бо це інформація тільки в них” - стверджує Віталій Бурбан.

Заступник голови «Учасники бойових дій АТО» готовий разом із спеціалістами Держгеокадастру, у присутності преси, сісти й розібратися по кожній людині зі списку.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую