ye-logo.v1.2

Троє на одне місце: у хмельницькій прикордонній академії підбили перші підсумки вступної кампанії

Суспільство 4043
Прикордонниками бажають стати чимало дівчат
Прикордонниками бажають стати чимало дівчат. Фото: автора

Державне замовлення цьогоріч у навчальному закладі значно збільшили.

Сьогодні, 18 липня, у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького підбили перші підсумки вступної кампанії 2017 року. Керівництво оголосило імена тих, кого рекомендують до зарахування. Як повідомив ректор академії Олег Шинкарук, в середньому на одне місце претендувало 2,5 — 4 абітурієнти, на окремі спеціальності - 10.

“Сьогодні рекомендуємо до зарахування абітурієнтів після першого етапу вступної кампанії. Цього року знову збільшилось державне замовлення, ми його виконуємо. Для майбутніх курсантів підготували нові навчальні плани. До 22 липня вступники мають донести оригінали, а вже 23 липня, ми даємо рекомендації щодо зарахування наступній хвилі”,- додає ректор.

За його словами, цьогоріч вперше провели відкрите зарахування на всіх етапах. Постійно спілкувалися із батьками вступників.  Більше 140 дівчат і 100 хлопців не пройшло професійний відбір.

“Ми приїхали із Закарпаття, із прикордонного містечка Чоп, - розповідає мама Оксана Русин. - Син вступає на філологію. Сподіваюсь у нього все вдасться. Вибір професії — це його рішення, ми його повністю підтримуємо”.

Абітурієнтам оголосили, кого рекомендують до зарахування 

Із Київщини приїхав вступати до академії 16-річний Ростислав Нєділя. Більше року хлопець готувався вступати. З дитинства займався спортом.

“Стати прикордонником — це був мій вибір. Я рік готувався. Змалечку займався боксом, маю розряд. Останніх 2 роки захопився боротьбою. У майбутньому мрію охороняти західні кордони”, - додає абітурієнт. 

Ректор зустрівся із батьками та абітурієнтами

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую