ye-logo.v1.2

Німці переймаються долею хмельницьких собак

3145
Фото: Активісти

Іноземці вкрай стурбовані ситуацією навколо нової концепції регулювання чисельності безпритульних тварин в місті, яка передбачає їх знищення

У кінці 2010-на початку 2011 року хмельницька влада активно взялася за вирішення проблем зі зростанням кількості безпритульних собак. Зокрема, за проектом нової концепції тих собак, яким не знайшли нового господаря буквально за тиждень-два, усиплятимуть. Громадськість Хмельницького відреагувала досить бурхливо і неоднозначно. Противники проекту знайшлися навіть за межами не лише міста, а й країни.
«Ми із зацікавленістю та надією спостерігаємо за подіями у політичному житті вашого міста, які стосуються захисту навколишнього середовища та, зокрема, вирішення проблеми регулювання чисельності бродячих собак.
З острахом та розчаруванням читали нову концепцію регулювання чисельності безпритульних собак у місті Хмельницькому, яка розглядалася на громадських слуханнях 14 грудня 2010 року. Зрозуміло, що вона розроблена на основі так званого бізнес-плану підприємця (Олега Колесніка, генерального директора ООО «Крот», який заробляє саме на продажу засобів для вбивства тварин!
Саме тому ми негайно надсилаємо аргументованого листа про доцільність відкликання проекту на ім'я мера міста. Також на нашому сайті (http://www.hundehilfe-ukraine.de/) ми опублікували лист-клопотання із підписами проти нової концепції. Лише за два дні ми зібрали підписи небайдужих з України, Росії, Німеччини, Австрії та інших європейських країн. Спільнота категорично проти такого жорстого підходу до вирішення проблеми. Зміст концепції не лише викликав людське й цілком зрозуміле обурення, але й подив. Чому місто знову повертається до середньовічних методів, які є нелегальними не лише в Україні, але й в інших країнах Європи.
На щастя, ви прислухалися та врахували слушні пропозиції захисників тварин та інших мешканців міста. Адже ця концепція дуже важлива для Хмельницького. Оскільки вона приймається на п'ять років, будь-які недоліки мають бути усунені. Ми також прагнемо допомогти вам у вирішенні проблеми регулювання кількості тварин на вулицях міста. Сподіваємося, удосконалений проект стане останнім кроком до гуманного подолання у Хмельницькому такого ганебного явища, як безпритульні тварини, які не мають господаря».
Отож у своїх пропозиціях німецькі захисники тварин пропонують доповнити і чітко визначити хто і яким чином «впливатиме на джерела поповнення популяцій тварин», аби цей спосіб був гуманним. Також членів інтернаціональної організації здивував пункт «у випадку неможливості стерилізації...». Виникає логічне запитання «Чому вона неможлива?». При необхідності ж усипляння тварин європейці наполягають на необхідності сильної анестезії, аби тварини не страждали у свої останні хвилини. Закордонні захисники тварин закликають уникати двозначності у пунктах нової концепції, щоб ніхто не спекулював на житті чи смерті беззахисних бродячих тварин Хмельницького.
Інтернаціональна організація «Hundehilfe – Ukraine»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую