ye-logo.v1.2

Сучасний гонець: особливості та переваги роботи кур’єром На правах реклами

6266

Кур'єр — людина, яка займається доставкою товарів або кореспонденції

Серед співробітників підприємств будь-якої форми власності завжди є людина, яка займається доставкою товарів або кореспонденції — кур’єр. Його послуги використовують для передачі подарунків, квітів, замовлень та інших речей отримувачу, якщо це неможливо відправити до відділення або електронною поштою. Сервіс доставки — це запорука того, що посилка дійде до отримувача вчасно, а отримання підтвердить підпис із вказівкою дати та часу.

На офіційному порталі hh.ua щодня з’являються нові вакансії для роботи кур’єром.

Які вимоги до роботи кур’єра

Перш за все кур’єр повинен добре орієнтуватися на карті та у вулицях населеного пункту, в межах якого здійснюється переміщення товару. Серед робітників є жарт: що доставка — водночас робота і спортивне заняття, на зразок спортивної ходи із орієнтуванням на місцевості. Досвідчений кур’єр здатен рознести за день до 200 пакетів кореспонденції. Залежно від можливостей та потреб підприємства кур’єр здійснює доставку: 

- пішки;
- громадським транспортом;
- на автомобілі або мопеді (особистому чи від підприємства).

Крім функції доставки різноманітної документації, рукописів, листів та товарів, до обов’язків може додаватися оформлення документації (ордерів, чеків, накладних, гарантійних талонів тощо), придбання канцелярського приладдя та інші доручення. У компанії із замовлення їжі до дому чи офісу, в інтернет-магазинах кур’єра — важлива трудова одиниця.

Серед особливостей — дипломатичний кур’єр. Він не відноситься до молодшого персоналу, а виконує функцію офіційного представника, який має дипломатичну недоторканність.

Основні переваги у роботі

Працювати у службі доставки можливо без досвіду роботи, навіть студентом на заочному відділені. Для початку роботи достатньо пройти попередній інструктаж. Серед інших переваг професії:

- здебільшого — вільний графік;
- корисні знайомства та знання адрес більшості компаній у сфері діяльності підприємства;
- якщо кур’єр добре себе зарекомендує — можливість кар’єрного зростання, наприклад, перейти до відділу продажів, оскільки своїм працівникам довіряють більше;
- додатковий заробіток, у разі неповної зайнятості робітника.

Роботодавець може оплачувати як проїзд, так і мобільний зв'язок. Середня заробітна плата кур’єра становить 3 900 -10 400 грн за місяць і залежить від компанії та обсягу роботи. Досить часто клієнти залишають чайові кур’єру. Ця сума додається до ставки, яку отримує працівник.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую