ye-logo.v1.2

Луценко повернув справу «розстрілу хмельницьких майданівців» спецпрокурорам. Частково

Євромайдан 3172
Під час Революції Гідності 19 лютого 2014 року в Хмельницькому смертельних травм зазнали двоє, ще декілька людей отримали вогнепальні поранення
Під час Революції Гідності 19 лютого 2014 року в Хмельницькому смертельних травм зазнали двоє, ще декілька людей отримали вогнепальні поранення. Фото: з архіву

Про це повідомляє «Громадське».

Генеральний прокурор України Юрій Луценко видав постанову повернути справу злочинів проти учасників Хмельницького Майдану слідчим управління спецрозслідувань. «Однак, провадження не включає епізод щодо співробітника Центру спеціальних операцій «А» Віталія Тарадая, якого підозрюють у розстрілі протестувальників 19 лютого 2014-го. Його і надалі розслідуватиме військова прокуратура», - пише «Громадське».

Цю інформацію підтвердив «Громадському» як слідчий управління спецрозслідувань ГПУ Ігор Калін, так і начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Військова прокуратура ж затягує справу Тарадая. За інформацією джерел «Громадського», вже близько 2 місяців військова прокуратура не призначає прокурора у справі, що значно обмежує процес досудового розслідування: проведення обшуків, вилучення документів тощо», - йдеться в матеріалі «Громадського».

Нагадаємо, у Хмельницькому 19 лютого 2014 року біля будівлі управління Служби безпеки України під час акцій смертельно поранили двох людей - Людмилу Шеремет та Дмитра Пагора. Справу до 2017 розслідувала військова прокуратура, а потім Генеральним прокурором України прийняте рішення про передачу для подальшого досудового розслідування усіх матеріалів до Департаменту спеціальних розслідувань. У серпні цього року Юрій Луценко передав це кримінальне провадження знову до військової прокуратури.

У вересні цього року «Громадське» дізналося ім'я працівника СБУ, який є підозрюваний у справі - це Віталій Тарадай ( у СБУ вважають цю підозру безпідставною). Та спробувало його знайти. Що з того вийшло, у відео «Громадського»:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую