ye-logo.v1.2

Людмилу Шеремет вбили з приміщення хмельницького управління СБУ ненавмисно?

Євромайдан 8058
Розслідування подій 19 лютого 2014 року під обласним управлінням СБУ в Хмельницькому й досі не завершено
Розслідування подій 19 лютого 2014 року під обласним управлінням СБУ в Хмельницькому й досі не завершено. Фото: з архіву

Генеральна прокуратора оголосила підозру співробітнику спецпідрозділу, який в лютому 2014 року стріляв у мітингуючих.

Співробітнику відділу ЦСО «А» УСБУ у Хмельницькій області повідомлено про підозру в вчиненні, цитуємо повідомлення прес-служби Генеральної прокуратури України: «перевищення влади, що супроводжувалося насильством, болісними діями та застосуванням зброї, заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження за метою залякування потерпілого та інших осіб, заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження та вбивства через необережність, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 119, ч. 2 ст. 121, ст. 128 КК України».

Це справа подій, які сталися під приміщенням СБУ в Хмельницькому 19 лютого 2014 року. Тоді, нагадаємо, пролунали постріли з будівлі – декілька людей отримали поранення, а Людмила Шеремет згодом (22 лютого) померла в лікарні. Вже ввечері того дня, коли палало приміщення СБУ, вбили і Дмитра Пагора.

Майже три роки цю справу розслідувала військова прокуратура Західного регіону України. А потім, у січні минулого року, розслідування передали до Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Після чого керівник департаменту Сергій Горбатюк, заявив, що за результатами розслідування військової прокуратури прийшли до висновків, що «майданівці» самі себе перестріляли.

Нині ж Генпрокуратура оголосила підозру працівнику СБУ в епізоді перших пострілів, внаслідок яких загинула Людмила Шеремет. «Співробітнику інкримінується, що він, знаходячись на сходах навпроти виходу з приміщення СБУ здійснив мінімум 8 пострілів із кулемета, чим вбив ненавмисно одну людину - Шеремет, ненавмисно поранив двох - Гамана і Полудніцина (вони всі були на вулиці), і навмисно поранив одного - Топольницького (він був в тамбурі СБУ), - прокоментувала повідомлення Генпрокуратури журналісту сайту «Є» адвокат сімей «Небесної сотні» Євгенія Закревська. - Навмисно від ненавмисно розподіляють очевидно - рикошет чи пряме попадання. Хоч я абсолютно з цим не згодна. Якщо стріляти в натовп з кулемета навіть і рикошетом, очевидно, що в тебе є умисел на вбивство будь-якої особи з натовпу».

Читайте також:  Реакція СБУ на оголошену підозру

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую