ye-logo.v1.2

Справу розстрілу «майданівців» у Хмельницькому забрали у прокурорів спецрозслідування

Євромайдан 3544
Справу розстрілу протестуючих під Хмельницькою СБУ в лютому 2014-го року, якою раніше займалося управління спецрозслідувань, передають на розгляд військовій прокуратурі.
Справу розстрілу протестуючих під Хмельницькою СБУ в лютому 2014-го року, якою раніше займалося управління спецрозслідувань, передають на розгляд військовій прокуратурі.. Фото: з архіву редакції

Про це повідомив начальник управління спецрозслідувань.

Справу розстрілу протестуючих під Хмельницькою СБУ в лютому 2014-го року, якою раніше займалося управління спецрозслідувань, передають на розгляд військовій прокуратурі. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила адвокатка сімей загиблих «Небесної сотні» Євгенія Закревська, повідомляє Громадське радіо. Таке рішення Генпрокурора начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк вважає незаконним.

Він підтвердив інформацію про передачу справи на розгляд до військової прокуратури в ефірі Громадського радіо.

«Це рішення є незаконним і навіть свавільним, тому що саме слідчими головної військової прокуратури розслідувалося це провадження до 2016 року і були втрачені речові докази і ми прийшло до того, що вони фальсифікували ряд доказів. І взагалі за результатами їх розслідування були встановлені висновки, що «майданцівці» начебто самі себе перестріляли. У ході ж нашого розслідування упродовж року були проведені необхідні слідчі дії у ході яких повідомлено про підозру бійцю спецпідрозділу «Альфа». І вже після повідомлення про підозру зі сторони керівництва Генпрокуратури вживалися заходи для того, щоб ця справа не рухалася далі», — говорить Горбатюк.

Крім цього, слідчий прокурор у справі планує оскаржувати це рішення, зазначає Сергій Горбатюк. Нагадаємо, під час тих подій загинуло двоє людей: Людмила Шеремет та Дмитро Пагор. Близько десятка протестувальників отримали поранення.

Читайте також: Сергій Горбатюк про події під СБУ: «Дійшли висновків, що «майданівці» самі себе перестріляли»

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую