ye-logo.v1.2

Діти відвідали хмельницький полк спеціального призначення

3299
Обласний дитячий благодійний фонд «Щедрику-Ведрику» познайомив дітлахів із 8-им окремим полком спеціального призначення
Обласний дитячий благодійний фонд «Щедрику-Ведрику» познайомив дітлахів із 8-им окремим полком спеціального призначення. Фото: автора

Обласний дитячий благодійний фонд «Щедрику-Ведрику» організував зустріч із військовими.

Вже не перший рік благодійники у рамках програми «Патріот» організовуюють такі зустірчі для дітей та підлітків, а це, як правило, вихованці інтернатів, сироти, діти із багатодітних або малозабезпечених родин Хмельниччини.

Цього разу пройшло знайомство із військовослужбовцями легендарної «вісімки» - 8-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних війск Збройних Сил України, нині підпорядкованого Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

Понад 20 дітей щиро приймали у частині А0553, де їм розповіли історію славетного полку, який входить до Об’єднаних сил швидкого реагування. І уявіть, як захоплено слухали хлоці, та й дівчата також, до речі, про участь загонів полку в утриманні Луганського та Краматорського аеропортів, про розвідку в районі Слов’янська, бойові дії поблизу Щастя на Луганщині та у Донецьку тощо. Та хіба переповіси всі історії, адже 8-й окремий полк спецпризначення брав участь в Антитерористичній операції мало не з перших її днів. Існує, звісно, і список втрат. У кожному із загонів є «куточки» з розповідями про бійців, що загинули за Україну на Сході. Полк свято береже згадку і про шість Героїв України, котрим Батьківщина віддала шану Золотою Зіркою.

Побували діти й в музеї 8-полку.

Детальніше про історію полку та сьогоднішню службу спецпризначенців діти дізналися з кінострічки, що їм показали трохи згодом, з перегляду трофеїв, про які розповіли в музеї бойововї слави. Усі залюбки забиралися до гвинтокрила МІ-8, з якого здійснюються десантні викиди бійців. Ну й що з того, що це макет – він же як справжній! А вже коли коли бійці демонстрували дітям бойову зброю, от де було запитань! Юним гостям дали можливість і потримати цю зброю. Тут цікавості вже меж не було...

Вразили дітей і тренувальні снаряди – а їх було безліч не лише на стадіоні, але й у казармах, куди завели дітей, аби ті поглянули на побут військовослужбовців-контрактників. Завершилися відвідини у їдальні, де дітям запропонували посмакувати обідом, щойно зготованим, між іншим, не спеціально для них, а для самих вояків.

Галина АРІОН.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую