ye-logo.v1.2

Справа розстрілів під хмельницьким СБУ: Віктору Крайтору зачитають обвинувальний акт

Євромайдан 4131
Віктору Крайтору розпочнуть зачитувати обвинувальний акт
Віктору Крайтору розпочнуть зачитувати обвинувальний акт. Фото: автора

Суд розпочне розгляд справи по суті.

Сьогодні, 16 серпня, у Хмельницькому міськрайонному суді відбулось підготовче засідання у справі розстрілів під хмельницьким СБУ взимку 2014 року. З другої спроби суду вдалося вислухати думку усіх сторін процесу, щодо відповідності обвинувального акту Закону.

Нагадаємо, що тиждень тому суд уже намагався провести підготовче засідання, однак один із потерпілих Олег Топольницький, через вади здоров'я і хвилювання не міг висловити своєї позиції. Тому слухання перенесли аби потерпілий міг знайти собі представника. За цей час Олег Олегович підписав договір із Євгенією Закревською, яка є адвокатом ще двох потерпілих Олександра Полудніцина та Ірини Шеремет. Власне із з'ясування цього моменту і розпочалось сьогоднішнє засідання.

Представляючи інтереси уже трьох із чотирьох потерпілих у справі пані Закревська подала клопотання про повернення обвинувального акту на доопрацювання. На її думку, зібрані матеріали не відповідають нормам Закону і тому не в повному обсязі визначено праву кваліфікацію діям Віктора Крайтора. 

За словами прокурора, якби обвинувальний акт повернули на доопрацювання то фактично було б продовжене досудове слідство

Клопотання адвоката потерпілих не підтримали ні прокурор, ні адвокати обвинуваченого, ні представник четвертого потерпілого. Власне не визнав його обґрунтованим з точки зору законодавства і саму суддя Антонюк, тому в нарадчій кімнаті ухвалив рішення про можливість призначення відкритого судового розгляду на підставі наявного обвинувального акту. На наступному слуханні 27 серпня розпочнуть розгляд справи по суті із зачитування обвинувального акту Віктору Крайтору.

Олег Топольницький підписав угоду із представником

Нагадаємо, 19 лютого 2014 в активістів Революції Гідності у Хмельницькому стріляли з приміщення управління СБУ. Тоді смертельно поранили Людмилу Шеремет, ще 4 активістів отримали травми. Пізніше від пострілів загинув ще один активіст Дмитро Пагор. Наступного дня тодішній очільник управління СБУ в області, а нині підозрюваний Віктор Крайтор двічі публічно взяв на себе відповідальність за дії підлеглих. Крайтора затримали та взяли під варту 20 лютого 2014 року, однак у 2015 році він вийшов на волю, його статус підозрюваного замінили на свідка.

З'ясуванням обставин тих події зайнялись знову у 2017 році, і вже наприкінці 2018 року Віктору Крайтору оголосили про підозру за статтею 128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), частиною 1 статті 119 (Вбивство через необережність) та частиною 2 статті 365 (Перевищення влади або службових повноважень). У разі доведення вини обвинувачуваному загрожує до 8 років позбавлення волі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую