ye-logo.v1.2

Світлини двох пам'яток з Хмельниччини увійшли до десятки кращих від «Вікі любить пам'ятки»

Культура 1564
Серед десяти кращих фото пам
Серед десяти кращих фото пам'яток - дві світлини з Хмельниччини. Фото: wlm.org.ua

Фото ще однієї пам'ятки нашої області отримало спеціальну відзнаку конкурсу.

Організатори фотоконкурсу, присвяченого пам'яткам культурної спадщини України «Вікі любить пам'ятки», оприлюднили 10 найкращих світлин за результатами української частини міжнародного конкурсу.

Як зазначають організатори, у 2023 році учасники та учасниці кампанії завантажили до вікісховища майже 20 тисяч зображень пам'яток культури України, із них журі обрало 10 переможців та додатково чотири роботи отримали спеціальну відзнаку.

Серед топ-10 світлин пам'яток культурної спадщини, які перемогли на національному етапі, – на двох зображені пам'ятки з Хмельниччини.

Зокрема, друге місце у десятці посіла світлина Олександра Соленцова - знімок скали з гротом та водоспадом у Маліївцях, що на Дунаєвеччині. Саме він, нагадаємо, став також кращим фото Хмельницької області. 

А на четвертому місці – світлина авторства хмельничанина Сергія Зиська - фото Хрестовоздвиженської церкви у Кам'янці-Подільському.

Як ми вже зазначали, окремо журі відзначили чотири світлини спеціальною відзнакою «За представлення пам'ятки». В серед них – ще одна світлина хмельничанина Олександра Соленцова - фото Палацу Санґушків, що на Ізяславщині.

Друге місце у десятці посіла світлина Олександра Соленцова - знімок скали з гротом та водоспадом у Маліївцях, що на Дунаєвеччині. Фото: wlm.org.ua

На четвертому місці – світлина авторства хмельничанина Сергія Зиська - фото Хрестовоздвиженської церкви у Кам'янці-Подільському. Фото: wlm.org.ua

Спеціальну відзнаку «За представлення пам'ятки» отримала світлина хмельничанина Олександра Соленцова - фото Палацу Санґушків, що на Ізяславщині. Фото: wlm.org.ua

Перелік усіх 10-ти найкращих фотографій пам'яток культури України 2023 можна подивитися тут.

Довідково: «Вікі любить пам'ятки» (Wiki Loves Monuments) - найбільший у світі фотоконкурс пам'яток культурної спадщини для ілюстрування Вікіпедії. Він зародився у Нідерландах в 2010 році, а в Україні цей щорічно конкурс проводиться починаючи з 2012 року.

Читайте також: Фото кількох єврейських пам'яток з Хмельниччини - серед переможців спецномінації «Вікі любить пам'ятки»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую