ye-logo.v1.2

Найкраще фото Хмельниччини обрали у конкурсі «Вікі любить пам'ятки»: чим воно вражає

Культура 1374
Світлина зроблена у нічну пору доби
Світлина зроблена у нічну пору доби. Фото: Олександр Соленцов/wlm.org.ua

Його автор – відомий хмельницький фотограф Олександр Соленцов.

Організатори фотоконкурсу, присвяченого пам'яткам культурної спадщини України «Вікі любить пам'ятки», представили переможців у номінації на краще фото регіонів країни за підсумками 2023 року. 

На фото – скала з гротом і водоспадом в Маліївцях, що на Дунаєвеччині. Світлина зроблена у нічну пору доби. Її автор – відомий хмельницький фотограф Олександр Соленцов.

«Художня виразність, чудова композиція, складна техніка «світлового пензля» на великому об'єкті, кольорові контрасти і акценти. При цьому не втрачена впізнаваність об'єкту. А верхній грот вперше бачу саме на цій фотографії, адже зазвичай він у затінку і зливається зі скелею», - прокоментував фото Андрій Чекановський, член журі конкурсу.

Скала з гротом та штучним водоспадом - це пам'ятка архітектури місцевого значення, розташована у Малієвецькому парку. Вона є одним з відомих туристичних місць Хмельниччини. Водоспад підведений до вершини скали штучно.

Колись воду подавали дерев'яним водогоном, та у радянський час він прогнив і труби замінили на металеві. У скелі є двоповерхова печера, яка за припущеннями була давнім монастирем.

До слова, світлина отримала статус «Якісне зображення». Станом на цей момент тільки 43 світлини з конкурсу 2023 року мають цей статус. Фото: Олександра Соленцова

«Даю високий бал за оригінальність, за техніку виконання фото, за незвичайну «нічну» подачу цієї незвичайної та маловідомої «перлини» України. Тепер у глядачів Вікіпедії буде велике бажання побачити цей об'єкт і вдень», - відзначив член журі Ігор Єрмоленко.

До слова, світлина отримала статус «Якісне зображення» (Quality image). Такий статус спільнота Вікісховища може присвоїти зображенню, що відповідає певним стандартам якості (зазвичай технічного характеру). Станом на цей момент тільки 43 світлини з конкурсу 2023 року мають цей статус.

Додамо, що ця пам'ятка – водоспад в Маліївцях - вперше перемагає у Хмельницькій області.

Нагадаємо, свого часу переможцем у номінації «Найкраще фото Хмельницької області» журі конкурсу обирало світлину хмельничанина Сергія Зиська, зроблену в заповіднику Самчики.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую