ye-logo.v1.2

На Хмельниччині попрощалися з чотирма полеглими воїнами

Суспільство 17501
Сьогодні на Хмельниччині відбулися прощання з героями у чотирьох громадах
Сьогодні на Хмельниччині відбулися прощання з героями у чотирьох громадах. Фото: з архіву редакції

На «щиті» повернулися захисники Борис Гнатюк, Олександр Загородній, Володимир Комаринський і Юрій Полонський…

Сьогодні, 25 квітня, у Чорноострівській громаді відбулося прощання з Героєм Борисом Гнатюком. Він загинув 13 квітня під час виконання бойового завдання поблизу села Новокалинове, на Донеччині. Про це повідомили у громаді.

Борис Гнатюк родом з села Антонівка. Після закінчення місцевої школи продовжив навчання в Чорноострівській середній школі. Потім – Грушковецьке сільське професійно-технічне училище №45, де здобув кваліфікацію «Бухгалтер сільськогосподарських підприємств». У 2002 році у коледжі Подільського державного аграрно-технічного університету отримав фах агронома. З 2012 року працював приватним підприємцем. У перші дні повномасштабної війни Борис Гнатюк мобілізувався до лав Збройних Сил України. Був стрільцем-мінометником. Разом із побратимами боронили Україну на Донецькому напрямку.

«Він був чудовою, доброю, чуйною, доброзичливою людиною, люблячим чоловіком, турботливим батьком, надійним товаришем, гарним господарем», - згадують у громаді.

Борисові Гнатюку назавжди залишиться 52…

Борисові Гнатюку назавжди буде 52 роки... Фото: Чорноострівська Отг / FB

У Деражнянській громаді сьогодні провели в останню земну дорогу захисника Олександра Загороднього. Він загинув 19 квітня внаслідок мінометного обстрілу на Луганщині, повідомили у Деражнянській міській раді.

Олександр Загородній родом з села Літки. Після закінчення школи здобув фах тракториста. Працював у деражнянській хлібопекарні, а згодом пішов у будівельну справу. Працював у Хмельницькому. Як тільки почалося повномасштабне вторгнення, Олександр став на захист країни. Служив у 63 окремій механізованій бригаді, був сапером.

«Він вірив у Перемогу, він виборював її і загинув заради неї, залишивши по собі невимовний біль і вічну пам'ять», - зазначили у громаді.

Олександра Загороднього поховали на кладовищі у його рідному селі. У Героя залишились батьки, дружина і двоє дітей…

В Олександра Загороднього залишилась дружина і двоє дітей... Фото: Деражнянська міська рада

Білогірська громада сьогодні зустріла живим коридором пам'яті й попрощалася з воїном Володимиром Комаринським. Життя військового обірвалося 22 квітня у місті Чернівці, повідомили у громаді.

Володимир Комаринський родом із села Мокроволя. До лав Збройних сил вступив у листопаді 2022 року. Військовий був в номері обслуги зенітного кулеметного відділення зенітного кулеметного взводу зенітної кулеметної роти. Разом з побратимами брав участь в боях на Донеччині.

Поховали захисника на кладовищі у Мокровлі.

Володимир Комаринський боронив Україну з листопада 2022 року. Фото: Білогірська селищна рада

У жалобі за Героєм Юрієм Полонським – Грицівська тергромада, де жив воїн, і Старосинявська, де минало його дитинство. Сьогодні із ним відбулось прощання у Грицеві, повідомили у селищній раді.

Юрій Полонський родом з села Пишки. Тут закінчив школу і згодом вступив у Грицівське вище професійно-технічне училище. Після закінчення – одружився і залишися жити у Грицеві. На фронті Юрій Полонський був кулеметником стрілецького відділення стрілецького батальйону. Боронив Україну на Донеччині.

21 квітня поблизу селища Первомайське під час виконання бойового завдання захисник загинув. У нього залишилася дружина і двоє дітей. Юрію Полонському назавжди залишиться 33…

Юрію Полонському назавжди 33... Фото: Грицівська селищна рада

Читайте також: Навіки 31 рік: хмельничани попрощалися з Романом Бочковським

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую