ye-logo.v1.2

На Хмельниччині судили чоловіка, який не прийшов у ТЦК через похмілля

Кримінал 1098
Чоловікові призначили іспитовий термін
Чоловікові призначили іспитовий термін. Фото: ілюстративне, suspilne.media

Ці дії кваліфікували як ухилення від призову.

 У Красилові винесли вирок жителю села Терешки, який після отримання бойової повістки не явився до терцентру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Як стало відомо з реєстру судових рішень, чоловік перебував на військовому обліку й пройшов медичну комісію, яка визнала його придатним до служби. 4 липня минулого року йому вручили бойову повістку, в якій він своїм підписом засвідчив, що наступного дня прийде у військкомат, після чого стане в ряди війська. Утім, в зазначений час і дату він не з'явився. Про причину завчасно не повідомив.

У суді чоловік зізнався, що у день, коли отримав повістку, напився й через сильне похмілля наступного дня не зміг прийти. Ці дії у суді кваліфікували як ухилення від призову. Чоловік визнав свою провину й заявив, що бажає захищати країну.

Суд визнав винним підозрюваного у вчиненні правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) й призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Водночас через ряд пом'якшувальних обставин змінив вирок, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Читайте також: Напав із ножем на оператора АЗС: столичні поліцейські затримали 20-річного жителя Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую