ye-logo.v1.2

Кошти за право на встановлення МАФів: на Хмельниччині до суду скерували справу щодо посадовця, якого підозрюють у хабарництві

Кримінал 593
Посадовця затримали відразу після отримання коштів
Посадовця затримали відразу після отримання коштів. Фото: Хмельницька обласна прокуратура

За версією досудового слідства, посадовець вимагав від підприємця хабар за розв'язання питання щодо надання в тимчасове користування двох земельних ділянок.

На Хмельниччині судитимуть посадовця Ярмолинецької селищної ради, якого звинувачують в одержанні хабаря у розмірі 8 тисяч доларів США. Про це повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Згідно з матеріалами слідства, чиновник одержав від підприємця 7800 доларів США та 8000 гривень за «вирішення питання» про надання дозволу на розміщення кіоску з кавою та дитячого батуту у парку відпочинку в селищі Ярмолинці.

Правоохоронці затримали посадовця у травні – після того, як він отримав неправомірну вигоду. Нині обвинувальний акт скерували до суду.

Чоловіка судитимуть за фактом, передбаченим частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Згідно з санкцією цієї статті, покарання може бути як у вигляді штрафу, так і у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Разом із тим, слід нагадати, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Смертельна аварія неподалік Старокостянтинова: зіштовхнулися вантажівка та джип

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую