ye-logo.v1.2

Царство салатів

3697

Саме так можна сказати про нове кафе швидкого харчування “Вінегрет”, що розташувалося на розі Кам'янецької та Подільської, поруч із підземним переходом.

У динамічному сучасному ритмі міської метушні заклади швидкого харчування завоювали неймовірний успіх завдяки тому, що тут можна швидко й дешево перекусити, як у родинному колі, так і дружною компанією. Але чи смачно та якісно? Саме тому, завітавши із подругою до нового кафе “Вінегрет”, я була налаштована досить скептично. Якось не вірилося, що у подібному закладі нас можуть чимось здивувати та потішити наші гастрономічні смаки. Але переступивши поріг закладу, нам у ніс вдарили приємні апетитні аромати, а вигляд різноманітних наїдків за скляною вітриною одразу ж викликав бажання щось замовити.

Інтер’єр
Перше, що кидається у вічі в кафе «Вінегрет», це не столики та барна стійка, а… магазин. Так-так, саме магазин. Він займає просто величезну площу. Саме ж кафе розмістилося за високою пластиковою перегородкою. Не можна сказати, що ми були вражені його обстановкою: інтер’єр цілком стандартний для подібного закладу. Освітлюють простір звичайні лампи денного світла, стіни обшиті білим пластиком, на підлозі плитка. Навіть сама барна стійка виглядає якось дуже простенько. Єдине, що можна виділити, це столики. Вони зовсім не типові для закладів швидкого харчування: ніякого пластику та липких стільниць. На кожному - чиста красива скатертина, притиснута склом, та й спеції із серветками стоять. Але розташовані столи та стільчики дуже щільно одне до одного. Оскільки прийшли ми під час обідньої перерви, знайти гарне місце було складно. А вже протиснутися за свій столик із підносом з їжею – це взагалі подвиг!

Меню та ціни
Здавалося б, з меню в закладах швидкого харчування все просто – це базова їжа для тих, хто не має змоги пообідати вдома. Але у «Вінегреті» вважають інакше. Тут змішують кулінарні фантазії, запозичені в кухонь різних країн. Відвідувачам пропонують різноманітні страви з м’яса та риби, безліч гарнірів та десертів. Після деяких вагань ми зупинилися на м’ясі по-французьки (12,81 гривні) та м’ясі по-гавайськи (15,01 гривні). Перша страва зі свинини, друга – з курятини. Також ми взяли банницю з грибами – млинчики начинені печерицями та овочами та викладені гіркою (10,81 гривні), і сирно-шоколадний пиріг (8,06 гривні) на десерт. Останній виявився черствим, тому ми їли лише сирну начинку, яка була таки смачною. Але родзинкою закладу є салати. Їх тут стільки, що в буквальному сенсі очі розбігаються. Приємно здивували нас і ціни на них: найдешевший салатик з капусти коштує лише 1,70 гривні. Ми обрали салат «Бусинка» з баликом та цілими маринованими шампіньйонами за 5,53 гривні та салат «Монако» з куркою та болгарським перцем за 4,44 гривні. Також у «Вінегреті» є салат-бар, який, на наш погляд, користується найбільшою популярністю. Усього за 14 або 18 гривень тут можна самому обрати собі будь-які салати на вибір, не обмежуючись лише одним. Не зважаючи на те, що асортимент салат-бару не надто багатий (корейська морква, капуста тощо) наблизитися до нього нам так і не вдалося. Але більшість відвідувачів, штовхаючись, вмудрилися побудувати на своїх маленьких тарілках справжні триповерхові піраміди з салатів. Крім того, в кафе продаються й різні напої: від соків, розлитих у склянки, до кави з автомату та чаю. Заварник зеленого чаю на дві чашки нам обійшовся лише у 5 гривень. Продаються і алкогольні напої: 100 г вина – 3 гривні, 100 г горілки – 8 гривень. Всі страви можна придбати «на виніс». Їх вам складуть у зручні контейнери та навіть розігріють.

Обслуговування та сервіс
Як ви уже, напевно, зрозуміли, у «Вінегреті» самообслуговування. У «час пік» до каси проштовхнутися справа не з легких. Ми вдалися до невеличкої хитрості й «затарилися»… в магазині – там також є вітрина з величезним вибором готових страв, які розігрівають та запаковують із собою. Цікаво те, що асортимент магазину та бару істотно відрізняється, і в першому він набагато цікавіший. Дівчина-касир терпляче відповідала на всі наші запитання стосовно інгредієнтів та сумлінно важила порції. При цьому вона працювала швидко та професійно, а чек вибила навіть без нагадування. Сподобалося також те, як миттєво прибираються столики. Не зважаючи на велику кількість відвідувачів, не має брудного посуду на столах та крихт. Єдине, що викликало негатив, так це чашки: вони були вкриті всередині «павутинкою» тріщин.

Загальне враження
У «Вінегреті» добротна, смачна їжа, яка за якістю дуже близька до ресторанної. Різниця лиши в тому, що сюди варто приходити не для того, аби приємно провести час, а просто, щоб перекусити. Тут усе із самого початку по-чесному: жодних офіціантів, які очікують від тебе щедрих чайових, жодних рекламних акцій. У закладі не курять, тому ніякий тютюновий дим не заважає вам насолоджуватися їжею. Приємно вразили й ціни. Обід на двох нам обійшовся лише у 74 гривні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую