ye-logo.v1.2

Union Jack… По кухлю пива під англійським прапором

7204

Так консервативні англійці з любов’ю називають свій прапор. А хмельничани відтепер так зможуть величати ще одне місце відпочинку – паб, який нещодавно відкрився на Проскурівській.

Дім для людей

У одній з англійських легенд розповідається, що у ХІІ сторіччі король Ричард Левине Серце змушений був заночувати у глухому селищі. Він зупинився в будиночку для гостей сільського старости. Той зміг на вечерю запропонувати лише нехитрі закуски та традиційний ель. Король прийшов у захват від такої простої, але смачної їжі. І звелів будувати подібні заклади по усій країні, називаючи їх public house – будинок для людей або просто паб.

Хмельницький паб «Union Jack» теж можна назвати домом для людей. Великий зал з простими дерев’яними столами, відгородженими лише невеликими перегородками. Дерев’яні дивани, обтягнені шкірою чи тканиною у смужку, прості дерев’яні стільці. Стіни прикрашені картинками із зображенням старовинної Англії. Ніякого пафосу, усе просто та зі смаком. Паби недарма називають найдемократичнішим місцем, куди може прийти будь-хто випити кухоль пива чи пропустити щось міцніше.

Звісно, зазвичай, атмосфера пабів – клубна. Тут прийнято весело та шумно проводити час із друзями, обговорюючи все на світі чи переглядаючи футбольний матч. Втім, якщо ви зайшли у «Union Jack» просто почитати газетку та поринути у думки, ніхто вам не заважатиме. Тим паче, для таких відвідувачів тут навіть облаштували окремий зал на кілька столиків з каміном та невеличкою бібліотекою.

Випити та закусити

Як і справжній англійський паб, «Union Jack» спеціалізується виключно на продажі пива та випивки. Причому, пиво, якого тут зараз налічується близько семи сортів – від нашого «Хмельницького» до справжнього англійського – краще замовляти, як і в більшості пабах, біля барної стійки. Тоді можна вивчити увесь пивний асортимент закладу, який в меню традиційно не включають, та й просто перекинутися кількома словами із барменом. Під кухоль пива одразу можна щось замовити. У «Union Jack» пропонують, окрім звичайних пивних закусок, ще асорті з бастурми, сиров’яленої яловичини та суджука (45 гривень за 300 грамів), кальмари фрі (47 гривень), креветки гриль (50 гривень). Якщо ж душа бажає чогось міцнішого за пиво, то із цим проблем теж у «Union Jack» не виникне. На ваш вибір горілка (від 12 гривень за 100 г), коньяк, джин, текіла, віскі, ром, лікери та усілякі вина. Можна побавити себе коктейлем.

Втім, це не означає, що у закладі не нагодують голодного відвідувача. В меню завжди знайдеться кілька страв, які хоч і не відрізняються вишуканістю, але дозволять втамувати голод. Зокрема, у «Union Jack» можна замовити салат «Цезар» за 22 гривні чи з морепродуктів за 30 гривень. Нам офіціантка запропонувала спробувати оригінальний салат з телятини (34 гривні). Він виявився досить смачним та ситним. Шматочки м’якої телятини лежали на «подушці» з пекінської капусти та салату, заправлених гірчичним соусом.

З гарячих страв у меню – печінка телятини у сметанному соусі, запечена картопля, картопля, смажена по-домашньому з опеньками. Наш шлунок з гарячого забажав спробувати свинячу рульку із тушкованою капустою. Тим паче, ціна цієї страви досить приваблива і справді демократична – 55 гривень за кілограмову рульку та 200 грамів капусти. Втім, саме тоді, коли ми зайшли до пабу, рульки не було. А жаль…

Довелося замінити її (і ми про це анітрохи не пошкодували) стейком з телятини (28 грн. за 100 г) та із свинини на кісточці (25 грн. за 100 г), яке значилося у гриль-меню. До речі, там ми знайшли і стейк з курки, сьомги, каре з баранини та овочі-гриль. Приємно, що у нас одразу уточнили, якими мають бути шматки м’яса – великими чи не дуже, і наскільки просмаженими. До стейків порекомендували взяти соус. До свинини ми обрали гірчичний, до телятини – традиційний барбекю. Писати про смакові якості замовлених страв не буду. Лише скажу, що м’ясо було просмажене настільки, наскільки ми й очікували – м’яке, соковите, воно просто тануло у роті. А от соуси – то на любителя. Ми їх з’їли, просто намастивши на шматочки хліба, бо спробувавши з м’ясом, вирішили не псувати його і так відмінний смак.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую