ye-logo.v1.2

Французьке «Duck ? l'orange» або «Качка під апельсиновим соусом»

2920
Фото: автора

Страва в оригінальному варіанті досить складна і з великою кількістю інгредієнтів. Однак українці, народ кмітливий і оптимізували розкішну страву до домашнього варіанту без втрати смакових характеристик та естетичного вигляду

Соковиті рулети з качиних грудок і складний кисло-солодкий соус з карамелевою ноткою і долею гіркуватості – прекрасний варіант як для романтичної вечері на двох так і для сімейного застілля.

Інгредієнти: качині грудки, апельсини, соєвий соус, порошковий імбир,100 гр. коньяку,100 гр. апельсинового фрешу, качиний бульйон, сіль, перець, оливкова олія, зелень.

Приготування: Качині грудки посолити і поперчити, додати порошковий імбир і соєвий соус, залишити на 30 хвилин. Скачати рулетами, закріпити шпажками та підсмажити на оливковій олії.
Соус: Качиний бульйон, цукор, коньяк, апельсиновий фреш, вершкове масло.
На сковорідку всипати 25 гр. цукру, додати 100 гр. гарячої води. На середньому вогні помішуючи довести до повного розчинення цукру. Варити соус до гарного, насиченого золотисто-коричневого кольору, додати 100 гр. коньяку. Потім, додаємо сік з 2-х апельсинів. Варити сироп помішуючи 10-15 хвилин, поки вода не випарується приблизно на 2\3 об’єму. Добавляємо 1,5 стакана качиного бульйону. Потім при інтенсивному кипінні довести соус до бажаної консистенції, посолити, поперчити на смак. На сам кінець, додати трохи апельсинової цедри для легкої гіркуватості. Зняти сковорідку з вогню і додати 1 столову ложку холодного вершкового масла. Масло додасть соусу блиск і додаткову густину. Нарізати качині рулети, викласти на блюдо, прикрасити апельсинами і зеленню, полити соусом. Приємного апетиту!

Готувала Світлана Могільнікова.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую