ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Свинячі ноги у кожному супермаркеті

Туризм 4334
мандрівників
Фото: мандрівників

У Мадриді наші мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко спробували традиційну іспанську страву хамон.

Хамон – це традиційна іспанська страва, яка є сиров’яленим свинячий окостом. Приготування хамону – справа довготривала, він готується цілий рік, а то й і довше.
Іноді хамон роблять з передньої ноги тварини, яка зазвичай важить 6-7 кілограм, або із задньої (до 10 кг). За словами хмельничан, останній вид вважається смачнішим і дорожчим. Також, за копитцями ноги можна визначити, з якого виду свині робили хамон. Ноги з чорним копитцем більше цінуються і коштують дорожче, адже такі свині харчувалися тільки жолудями.
«У всіх супермаркетах в Іспанії є відділи, обвішані свинячими ногами. Спочатку нам це здавалося дивним і трохи страшним. Але, спробувавши хамон, який спеціальним ножем тонко нарізають, ми його вподобали, - розповідають Аня та Богдан. - Коштує він, звісно, дорого – від 30 до 3000 євро за ногу. Можна також купити готову нарізку в невеликих упаковках. Чимось ця страва нам нагадує бастурму, але тільки без спецій і томату».

Хамон
Читайте також, як хмельничани дивилися на старовинні паровози у музеї залізниці в Мадриді. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую