ye-logo.v1.2

Українцям офіційно представили Раду з 445 депутатів

Політика 2531
ЦВК підвела підсумки виборів до Верховної Ради.
ЦВК підвела підсумки виборів до Верховної Ради. . Фото: tsn.ua

ЦВК виконала свої зобов'язання перед законом.

Результати виборів народних депутатів України, що їх раніше оголосила ЦВК, оприлюднені у вчрашньому числі газети Верховної Ради "Голос України".

УНІАН повідомляє, що згідно із Законом України "Про вибори народних депутатів..." Центральна виборча комісія мусить не пізніше п'ятого дня після оголошення офіційних результатів виборів оприлюднити їх в офіційних ЗМІ, якими є "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Нагадаємо, що на виборах 28 жовтня українці обрали половину ВР (225 нардепів) за пропорційною системою, а половину - за мажоритарною. Проте через фальсифікації ЦВК відмовилась встановлювати підсумки виборів у 5-ти мажоритарних округах: №№ 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 (Черкаси), 197 (Канів, Черкаська область) та 223 (Київ).

11 листопада Центральна виборча комісія підвела підсумки виборів до Верховної Ради. Обрано 445 депутатів.

У Верховній Раді будуть засідати від ПР - 185 депутатів, ВО "Батьківщина" - 101, УДАР - 40, ВО "Свобода" - 37, КПУ - 32, від "Єдиного центру" - три, від Народної партії - два, по одному - від партії "Союз" і радикальної партії Олега Ляшка, самовисуванці - 43. 

Інформує ТСН

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую