ye-logo.v1.2

Як депутати виконують доручення виборців?

Політика 2909
Під час депутатського інформаційного дня.
Під час депутатського інформаційного дня.. Фото: khmelnytsky.com

Під головуванням міського голови Сергія Мельника відбувся черговий інформаційний депутатський день.

Як повідомляє Хмельницька міська рада, на порядку денному були питання: про виконання доручень виборців, даних депутатами міської ради VI скликання та ознайомлення із роботою житлово-експлуатаційної контори №2. 
З першого питання присутніх поінформував начальник управління житлово-комунального господарства Олександр Шаповал. Зокрема він повідомив, що всього надійшло 440 депутатських звернень щодо виконання ремонту, а саме: покрівель - 50 будинків, благоустрій прибудинкових територій — 189 будинків, дитячих і спортивних майданчиків - 86 будинків, ремонт труб тепло-, водопостачання та водовідведення — 40 будинків, ремонт козирків — 29 будинків, ремонт електрощитових — 5 будинків, ремонт водостічних труб — 4 будинки, ремонт вентиляційних каналів — 4 будинки, ремонт під’їздів - 26 будинків, заміна та ремонт вхідних дверей — 7 будинків, ремонт швів стінових панелей - 2 будинки.
Згідно з депутатськими дорученнями відремонтовано 32 покрівлі - 10128,7 кв. м на суму 960,95 тис. грн; додатково (36 покрівель)- 32199,6 кв. м на суму 2659,2 тис. грн. Виконано благоустрій 8042,8 кв. м прибудинкових територій на суму 1233,8 тис. грн. (35 будинків); додатково - 5753,73 кв. м на суму 1854,01 тис. грн. (25 будинків)
Відремонтовано 7 дитячих та спортивних майданчиків. Вартість робіт становить 256,9 тис. грн; додатково відремонтовано ще 18 на суму 743,5 тис. грн.
Виконано ремонт 1069 м/п труб тепло-, водопостачання та водовідведення у 16 будинках на суму 300,7 тис. грн; додатково відремонтовано 1441 м/п ще у 17 будинках. Вартість робіт становить 813,22 тис. грн. Виконано ремонт 2 електрощитових у 2 будинках - на суму 2,28 тис. грн; додатково - 24 електрощитових у 23 будинках на суму 201,23 тис. грн. Відремонтовано 15 козирків у 6 будинках на суму 21,02 тис. грн. За депутатськими дорученнями виконано ремонт 20 м/п швів стінових панелей у 2-х будинках на суму 600 грн.
Всього виконано робіт на суму 9639,66 тис. грн., в тому числі: згідно депутатських доручень на суму 2803,32 тис. грн; додатково по капітальному та поточному ремонтах на суму 6836,34 тис. грн.
Протягом минулого року надійшло 10 депутатських звернень, які стосувалися питань організації безпеки дорожнього руху. Виконано 5 доручень (1 — стосовно необхідності змінити порядок роботи світлофора на вул. Волочиській в районі ЗОШ № 20 з режиму виклику пішоходами в автоматичний, 1 — стосовно встановлення "лежачого поліцейського" на прибудинковій території поруч з будинком №6/3 на вул. Зарічанській, 2 — стосовно обмеження руху і зупинки транспорту по вул. Мічуріна та вул. Гарнізонній, 1 — стосовно позначення місця для стоянки інвалідів на вул. Грушевського, 87).
Вислухавши Олександра Шаповала депутати почали ставити запитання. Зокрема, депутат Ольга Мярковська цікавилася ремонтом покриття будинку на вулиці Курчатова, 1в та відновленням освітлення біля дитячої поліклініки у мікрорайоні Гречани. Депутат Валерій Баклажко висловив побажання, щоб управління житлово-комунального господарства інформувало депутатів про початок та завершення робіт на окрузі. Міський голова дав відповідне протокольне доручення. Також Валерій Васильович попросив встановити на вулиці Купріна поблизу лазні №2 сміттєві контейнери.
"Моя пропозиція – придбати в цьому році 2 сміттєвози та 800 контейнерів. Ми витратимо 2 млн. грн. на машини та 1 млн. грн. на 1000 контейнерів, але тоді знімемо питання сміття у місті. Сподіваюся, що ви мене підтримаєте", - сказав міський голова.
Депутат Григорій Галкін порушив питання освітлення частини вулиці Раскової та облаштування каналізації на вулиці Басейній.
Загалом спілкування було досить активним. Депутати переймалися питаннями облаштування набережної річки Південний Буг, будівництва дитячого садка у мікрорайоні Лезневе, ремонту прибудинкових територій, під’їздів, освітлення пішохідних переходів на вулиці Рибалка та іншими.
"Я пропоную проаналізувати, що було зроблено на округах за останні сім років та цьогоріч, направити кошти та зусилля на найбільш обділені райони", - продовжив Сергій Іванович.
Із роботою житлово-експлуатаційної контори №2 присутніх ознайомив начальник закладу Вадим Дудар. Сто працівників ЖЕКу №2 обслуговують більше 18 тис. осіб які проживають на території житлово-експлуатаційної контори.
Вадим Вадимович повідомив, що в минулому році за рахунок коштів, виділених з міського бюджету (415 тис. грн), було виконано роботи з капітального ремонту будинків. А саме: капітальний ремонт покрівель, укріплення стін будинків, капітальний ремонт електрощитових, заміна внутрішньої каналізації, експертна оцінка ліфтів та інше.
Спілкуючись із начальником ЖЕКу №2 депутат Людмила Бесєда висловила побажання щодо зовнішнього вигляду двірників. А Альбін Тарчевський подякував за співпрацю. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую